[]

okula tazminat davası

ya şimdi olabildiğince özet geçiyorum. uzun bir süreç çünkü.

şimdi geçen sene yaz okulu sonunda benim okuldaki dosyam kayboldu. danışmanım olan a asistanı ile oturduk okulun sitesindeki kayıtlardan derslerimi saydık. 7 dersin var dendi. ocakta bitiriyosun dendi.

eylül dönemi başladı. benim a asistanı okulu bıraktı. yerine yeni biri geldi. oturdu dersleri saydı. bana 8 dersin var. 8 veremiyoruz okul bitmiyor dendi. dedim canın sağolsun. ver 6 tane. bu altı dersin birinden kaldım.

şubat ile yeni dönem başladı. yeni danışman verildi. 2tane yeni ders bir de alttan kalan dersimi aldım. danışmanım yeni dersleri saymadı bile. bu dönem hepsini geçiyorum gibi duruyor.

dün gece 11de öğrenci işlerinde bizim bölüm ile alakalı abi aradı. sen napıyosun okulu uzatmaya mı çalışıosun diye. noldu dedim. sen 7 ders alabilioken bu dönem 3 almışsın 1 taneyi almamışsın. toplam 49 alman gerek 48 var. böyle şok oldum. kaldım.

neyse şimdi o abi taktikleri anlattı. git hocadan geç kayıt için izin iste. sana dilekçe versin. danışmanına onaylat, kalsan da konuşur tek ders sınavı ile geçersin diye.

sıkıntı şu ki bölümdeki hocalar çok uyuz. o dersi bana ekletmeme ihtimalleri var. şimdi benim dosyamı kaybettikleri için kusurlular. çünkü orda benim geçtiğim dersler tek tek sayısı ile tutuluyor. okulu temmuz 15e kadar bitiremezsem bankada işe başlayamayacağım. zararım da var. benim hatam da var tabi ama o danışman denen hırboların bana yol göstermesi lazım zaten.

neyse bana dersi vermezlerse cidden mahkemelik olmayı düşünüyorum. kazanma ihtimalim nedir_?

 
danışmanların sana yanlış yol gösterdiklerini kanıtlayabilmen lazım. bu bakımdan da danışmanların sana genelde sözlü olarak tavsiye verdiklerini düşünürsek bu zor. ayrıca mahkemede argümanın "x ay geç mezun oldum, burada bir zararım var" gibi bişey olursa karar mercii bunu çok ciddiye almayabilir. hatta sana yönetmeliği yeterince okumadığın/araştırmadığın savıyla da gelebilirler.

ülkemizde hukuk o kadar adaletli bişey değil abicim, ben de okulunu bitirmek üzere olan bir adam olarak tavsiyem, git hocaların g.tünü yala, bi şekilde kurtul orospu çocuklarından. ben öyle yapıyorum. saygılar.
  • hope ender  (06.05.12 15:05:30) 
ya yalayacam zaten de surda finallere 3 hafta kalmış. asistanı alıp yanıma göt yalamak en iyisi. biraz da o yalarsa kabul ederler heralde.


  • ayiadam  (06.05.12 15:08:40) 
okulu bitirememe gibi bir durumum olursa 3.5luk işi kaçırıcam bi de öyle bir durum var yani.


  • ayiadam  (06.05.12 15:14:17) 
Bölüm başkanından ve dekandan randevu alarak git durumu anlat, acil bir şekilde çözüm bulamazlarsa mahkemeye vereceğini ve hakkını öyle almak için çalışacağını belirt. Böyle bir durumda konuştuğun yetkili kişi ya verirsen de bir şey değişmez diyerek aklı sıra savuşturmaya kalkar ya da durumu çözmek için bir hamle/teklif yapar. Eğer dekan bir şey değişmez verirsen ver derse git direkt avukata bas davayı. Eğer gerçekten hesaplamalarda bi yanlışlık olmuşsa (dosya kaybetmeyi saymıyorum bile) hepsinin başı yanar. Dekanla pazarlığa falan girişme hakkının ne olduğunu düşünüyorsan onu iste. Arkadaşımda da benzer bir durum olmuştu zamanında denedi ve %100 çalışıyor. Geçmiş olsun.


  • inya  (06.05.12 15:27:25) 
yurtdisinda böyle bi durum yüzünden gec mezun olan biri dava acmisti , tip fakültesinden bi sene okulun ona staj yeri acmamasindan ya da izin vermemesinden dolayi meun olamayinca tazminat almisti.

türkiyede nasil bilemiyorum ama bence rahat tazminat alirsin gibime geliyo.ama knaitlayabilmen lazim dediklerini
  • serabetan  (06.05.12 15:29:19) 
ayrica bahsedilenler kadar agresif olma,dekanla git konus hocam böyle böyle su sirketten de is teklifi aldim,bu dersleri vericem ama xx nedenlerden veremedim,eger bana bu dersleri bu dönem verirseniz ya da bir cözüm bulursunaiz tarzinda gir.

sizi mahkemeye veririm dersen killik olur.ben killik yapardim en azindan.uzlasmaci ol.
  • serabetan  (06.05.12 15:31:31) 
benim gidip o üç asistanın da ağzını yüzünü sikesim var. dekan çok iyi bir insan ama biraz kuralcı. bölüm başkanı puştun önde gideni. ya yaz okulu ile mezun olurum olmasına da yani kaçırdığım iş çok büyük ve seneye tekrar girme ihtimalim ortadan kalkıyor tamamen. bir mülakata dahi girsen bir daha işe başvuramıyosun. yani şu an bizim okulda hatta türkiyede bir kişinin başlayabileceği en yüksek 2. 3. iş. bir de sırf bu iş için ben bir senedir dersaneye gidiyorum, sınavına hazırlandım.

ben öncelikle hocaları alçılamayı düşünüyorum. sonrasında dekanı bölüm başkanını. yarın görücez.

stresten uyuyamıyorum. önceki gün 5 saat uyumuştum. dün haberi alınca anca 4 saat uyuyabildim bugün. yatıyorum yatıyorum bunu düşünmekten uyuyamıyorum.

dosyanın kaybolması normalde çok büyük olay. ve benimki 1 senedir yok. bulun diyorum kimse ilgilenmiyor. ben 500tane dosyaya baktım 3 kere toplamda. bişi olmaz yaa deyip geçiştirdiler hep beni.
  • ayiadam  (06.05.12 15:41:28) 
serabetan dogru söylemis.
dava acarımı falan bahsetme bile bence.olucagı varsa da olmaz inatlasma hic.
git bölüm baskanının pesini bırakma yalvar yakar gerekirse acındır kendini.bende de bir sorun olmustu .boyle yapmıstım.cozuldu mu dersen olmadı ama elinden geleni yapmıstı.insaflı biriyse elbet yardım eder ilgilenir
  • extraterrestrial  (06.05.12 15:42:51) 
dekana gider yapıp isyancı ergen olmak yerine derdini düzgün bir dille anlatıp, ben mağdur oldum bana yardımcı olun demek daha doğru. eğer danışman hocaların sorununu çözemezse son çare olarak dekana git yalnız. sonra danışman hocaların da sana cephe almasın. sırasıyla uzlaşmacı bir şekilde tüm çözüm yollarını dene ve artık çözecek bir yol kalmadığına emin olduğun noktada hukuki savaşını başlat.


  • sijwocaq  (06.05.12 15:46:26) 
zaten şu an planım o. önce asistana gidip asistanın hata yaptığını kabul etmesini sağlamak. sonra asistanı alıp bi tane iyi hoca var gidip ona yalvarmak. olmazsa bir iyi hoca daha var ona yalvarmak. o da olmazsa bölüm başkanı ve dekana yalvarmak. o da olmazsa bölüm başkanına atarlanmak ve mahkemeye gitmek. planım bu şu anda.


  • ayiadam  (06.05.12 15:49:57) 
butun konusmalarını sesli kaydet , konusmaya baslarkende hocam yada xx bu konusma kayıt altına alınıyor diye de belirt elinde somut bişi olsun


  • mortac  (06.05.12 17:06:51) 
bugün hocanın birini ikna ettim gibi. ama adam dedi ki bölüm başkanı ile konuş izin verirse olur, vermezse olmaz. bölüm başkanı bana köpek muamelesi yaptı. konuşmamı bile dinlemedi. bu tavra dayanamadım. rektörlüğe gittim. rektör yardımcısı ile konuştum. kadın dosyamın 1,5 senedir kayıp olduğuma inanamadı. 3 dönemdeki danışmanlarımın adını, bölüm başkanının adını aldı. sen bölüme git ben bölüm başkanı ile konuşucam dedi. gittim beyefendiden insan muamelesi gördüm bu sefer. danışmanım tabi bunlar olurken hep yanımda. hatasını kabul ediyor. bölüm başkanı bu gün benimle ilgilenemyeceğini, yarın gelmem gerektiğini söyledi.

danışmanımdan anladığım kadarıyla okulun benim gibi durumda olan bir eski öğrencisinden davası varmış. sırf dersi danışman yanlış saydı diye. bir de benim üstüne dosyam kayıp. dosyam olsa orda kutucuklar var işaretliosun aldığın dersi. pat pat çıkacak önüme kaç ders aldığım almadığım. dosyam olmadığı için ben 6 senelik okul/bölüm geçmişimi tarıyorum. elbet arada gözden kaçan ders olur.

ddaha şimdilik dava muhabbetini açmadım bile. çünkü vizesi bile geçmemiş ders var. yani alırsam zerre kaybım olmayacak. üstelik ilk vize haftaya. yani rahat rahat geçebilirim aslında.
  • ayiadam  (07.05.12 20:27:20) 
şimdi avantaj sende , bölüm başkanına it muamelesi yap o zaten rektör yardımcısından yediği fırca ile kendine gelmiştir..bide benzer bir dava varsa elin cok daha kuvvetli not /ortalama pazarlığına gir


  • mortac  (07.05.12 21:19:56) 
^öyle bi olaya girmeye gerek yok. zaten geçerim dersi verseler. en kötü tek ders sınavında temizlerim haziran sonunda.


  • ayiadam  (07.05.12 21:29:16) 
bi de bugün toefl'ım açıklandı 98 aldım. artık bana o dersi vermek zorundalaaarr :D


  • ayiadam  (08.05.12 10:58:49) 
son cevabımdan sonraki olayları aktarıyorum. salı günü bölüm başkanı ile konuştum. bana istediğim bi dersi ekleyebileceğimi ama hocaya eğer kalırsam tek ders sınavı yapması gerektiğini hatırlatmamı istedi. danışmanın yol gçstermesi ile çok şeker bi hocamız ile konuştum. kadın dersi vermeyi üstüne kaçırdığım proje için proje hazırlamamı bir de üstüne kaçırdığım sınav için telafi vermeyi kabul etti.

neyse salı günü bitti. sabah 8de tel çaldı. danışman. hoca bölüm başkanı ile konuşmuş sana dersi vermekten vazgeçmiş dedi. sabah 820de bölümde oldum. hocayı ve b başkanını beklemeye başladım. hoca saat 1330 gibi geldi. girip sordum neden fikir değiştirdiniz diye. değiştirmedim ki dedi. bana denenleri anlattım. yok öyle bişi dedi.

neyse dersi aldım en nihayetinde. geçicem öyle de duruyor. hepinize teşekkürler ilgi alaka için.
  • ayiadam  (10.05.12 08:45:55) 
hani merak eden olduysa diye yazıyorum an itibariyle ders okulun sisteminde eklenmiş olarak gözüküyor. mükemmel bir sonuç. ilk maaşımla rektör yardımcısı ve bana haber veren öğrenci işlerindeki adama çikolata yollayacam. destek olup yol gösterdiğiniz için çok teşekkürler.


  • ayiadam  (01.06.12 14:26:45) 
hayırlı olsun (: ıslatalım bi yerde :P


  • mortac  (01.06.12 14:28:25) 
şu iş bi kesinleşsin ıslatırız ayıp edion :D


  • ayiadam  (01.06.12 14:30:08) 
alakm olmamasına rağmen ben bile sevindim yahu :) hayırlı olsun


  • extraterrestrial  (01.06.12 17:54:28) 
arkadaşlar notlar açıklandı bugün. dc ile geçmişim. ben %99 kalırım diyordum bu hoca ne güzel insanmış ya. hepinize tekrar çok teşekkürler ilginiz için.


  • ayiadam  (18.06.12 12:33:07) 
(:


  • mortac  (18.06.12 12:34:47) 
Evet gelelim ıslatmalara :)
Hayırlı olsun bu arada.

  • inya  (18.06.12 20:57:33) 
ıslatmalara gelemioz çünkü işbankası götlük yapıp 5 kişi işe almaya karar verdi :D biz de o sırada elendik. artık ocak'a doğru iş bulursam ankaraya yolu düşenler ile ıslatırız :D


  • ayiadam  (18.06.12 21:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.