Giriş
(1)

e-bay den motorsiklet almak

keller
ülkeye nakliyesi ve vergi işleri nasıl olacak acaba.gümrük müşaviri falan mı lazımdır.diyelim ki motor 14bin dolar olsa kaça patlar ayrıca.
ülkeye nakliyesi ve vergi işleri nasıl olacak acaba.gümrük müşaviri falan mı lazımdır.diyelim ki motor 14bin dolar olsa kaça patlar ayrıca.
0
keller
(06.05.12)
türkiye sokabilirsin, gümrük vergisini kdv'sini ve bazı vergileri ödemen gerekir. ayrıca nakliyesi iyi para tutar. kaba bi hesapla araç ederi kadar vergi + kdv ödersin. üstüne kargoyu sen ekle.

ancak trafikte kullanamazsın. motorlu taşıtlarda olay sadece gümrükte bitmiyor. trafikte kullanabilmek için plaka ve ruhsat çıkarman gerekiyor ve plaka çıkarmak için gereken süreç, aracın teknik belgesi vs. çok zorlu ve zahmetli getirmesen daha iyi.

ayrıca bu getirdiğin araç ikinci el ise ve klasik sınıfına girmiyorsa izin vermeme olasılıkları var.

nereden biliyorum. yarış motosikleti olarak kullanmak üzere bir kaç arkadaşım cross motosikletler getirdiler yurtdışından.
0
orpheus
(06.05.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.