[]

Yeteneği olmayıp, sosyalleşmek gibi bir sıkıntısı olan birine resim kursu

Merhabalar;

Başlıkta da yazdığım gibi sosyalleşmek konusunda deriiiin sıkıntılar içinde olduğumdan, kursu murs bakayım dedim, enstürman yada dans kursları ilgimi çekmedi, dil kursları gelecek yıl bakarım ona dedim.

Elde avuçta resim kursu kaldı ama ona da yeteneğim yok. hani yeteneğimin olmaması sorun değil ama gidicem, bi çoğu güzel sanatlara hazırlanan elemanlar -çoğu benden 4-5 yaş küçük- deli gibi yetenekli olcaklar, kimisi deli gibi olmasa bile yine de benden yetenekli olcak. sonuçta adam güzel sanatları koymuş da kafasına kursa gelmiş.

benim tek derdim hobi işte, yada sosyalleşmek.

Uzunca konuştum;

SORU 1 : Bu denli yeteneğimin olmaması kurs için sorun yaratır mı? İllaki bişeyler kazandırır ama yine de sonuçta sosyalleşememenin sebebi özgüven, onu daha da yerin dibine sokar mı?

SORU 2 : Resim kursu önerisi verecek olan var mı acep?

Yer : İstanbul / Avrupa

 
iki çeşit kurs vardır, biri güzel sanatlara yönelik hazırlık eğitimi veren, diğeri de hobi amaçlı olan... hobi amaçlı kurslara bakın..

edit: yalnız hobi amaçlı resim kurslarının yaş ortalaması biraz yüksek olabilir. sözlüğün bir kitap kulübü var, onu da araştırın derim mesele sosyalleşmekse...
  • ruhibirbanyo  (06.05.12 03:29:27 ~ 03:30:12) 
birinci soruya cevap vereyim: resim cizmek bir yetenektir. dil ogrenmek de mesela. ama herkes dil ogrenebilir. ayni sekilde resim cizmeyi de ogrenebilir. sadece bazilari buna digerlerinden cok daha yatkin oluyor. resim cizmenin/boyamanin falan teknik detaylari var , onlari ogrendikten ve iste el egzersizleri falan yaptiktan sonra resim cizmeyi/boyamayi ogrenebilirsin tabiki de. belki cok guzel isler cikarabilirsin belki cikaramazsin , belki dogustan hunerli biri gibi cizemessin ama hobi iste. bence hobine yetecek yetenege ulasabilirsin. bence cok guzel bir tercih resim kursuna gitmek:)

yerin dibine de sokmaz , sokmamasi lazim. oncelikle eger resim cizmeye dogustan gelen bir yetenegin yoksa , muhakkak ki baska bir yetenegin vardir. her insanin bir yetenegi vardir sonucta. ve bir cok ressamin da sende olan o yetenegi yoktur. yani resime yetenegin olmamasi bir insani yerin dibine sokacak bir sey degil. icin rahat olsun.

not: resim yetenegim cok cok az.
  • harrage  (06.05.12 03:48:07 ~ 03:48:43) 
senin çözümün resimde değil fotoğrafta.


  • bgraydin  (06.05.12 05:22:29) 
Fotoğraf ımm... :D gazetecilik okuyorum diye almıştım bi tane, öğrendim nedir ne değildir, çektim bişeyler ama pek meraklı değilim, sadece okul açısından bi konuda gerekirse kullanır oldum.


  • akatreil  (06.05.12 05:30:30) 
eski bir vcd 'ci olarak belirtmeliyim ki özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerin alayı yüksek ego sahibi ukala kendini kaf dagının tepesinde gören tiplerdir , özgüven sorunun sosyal fobin falan varsa kendine yazık edersin .
tiyatro /role play yada magic falan oynamaya başlasan cok daha fazla sosyallesebilirsin.. birde madem gazetecilik okuyosun okul kluplerine takılsana

  • mortac  (06.05.12 07:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.