[]

Tütün mü sigara mı daha zararlıdır?

Selam dostlar. Ben arada bir sigarayı bırakır yeniden başlarım falan. Son 6 aylık bırakışımın ardından yeniden başlamaya karar verdiğimde dedim tütüne başlıyım. Hem sarması vakit alır, çok içmem vs.
Sonuç olarak tütün içiyorum bayadır. Old Holborn sarı, arapla içiyorum, filtre de kullanıyorum. Normal bi günde 10 taneyi buluyor. Sigara içerken kırmızı winston içiyodum ve bir pakete yakın içiyodum.
Hali hazırda daha mı fazla zehirleniyorum? Nedir bu tütünün olayı? Geçirildiği işlemler sigara şirketlerininkinden daha mı fena? Bilgisi olan bir babayiğidin açıklamalarını bekliyorum.


 
sigara kimyasal barındırdığı için daha zehirli ama içimi kolay.
tütün sigara kadar işlenmediği için az zehirli ama içimi zor.

  • cecilia  (06.05.12 00:09:41) 
aslında tütünlerin de içinde aynı zararlı maddeler var ama türkiyede erişebilir misin bilmiyorum doğal tütün gibi bişiler satılıyor yine paketlerde ama kimyasal maddeleri bulunmayan. ama arapla ilgili bildiğim içinde bulunan bir madde bağımlılık yapıyor. o yüzden arabı değiştirirsen o iyi olur. bir de sarma sigaranın filtresi paket sigarada olduğu kadar güçlü değil o yüzden bir süre sonra dilde ve dudakta yanma yapıyor. parmaktaki sararma da cabası.
not: 15 senedir sigara içiyorum son 6 senedir de tütün sarıyorum.

  • wartzayt  (06.05.12 00:16:28) 
Hiçbir farkları yok. Sigaranın içinde zararlı bir kimyasal bulunmamakta. Ucu 800-900 derecede yandığı için oluşan tepkimeler çok çeşitli zararlı kimyasalların oluşmasına neden oluyor. Sigara, tütün vs. aynı şekilde zararlılar. Ekmeği de 800 derecede yakıp içine çeksen zarar aynı zarar.


  • daddy  (06.05.12 00:28:47) 
eğer ankaradaysan dikimevinde bi yer önerebilirim sana içinde kimyasal madde olmayan doğal tütün satan birisi var kendisi üretiyor. 2 senedir tütün sarıyorum ankarada bi çok farklı yerden tütün denedim son bi kaç aydır bahsettiğim tütünü içiyorum daha iyi geldi diğerlerine göre. yalnız onda da şöyle bi durum var içinde ilaç kimyasal vs. olmadığı için fazla dayanmıyor.
tütünün zararı konusunda pek bi bilgim yok ama pakete göre daha çok öksürtmesi ilk başlarda şüphelendirmişti daha mı zararlı falan diye sonuçta tütünde de yok değil ilaçlar kimyasallar ve denetimi de yok sıkı bi şekilde o yüzden aldığımız yere de bağlı bence. yine de emin değilim hangisi daha iyidir, sağlam bilgi bulabilen olur da paylaşırsa süper olur aslında

  • gordon sen misin ses ver  (06.05.12 00:29:15 ~ 00:34:19) 
söylenenlere göre sigaranın büyük zararlarından biri de fitil lifleriymiş. neredeyse camyünü gibi ciğerde hasar yapaabiliyomuş-muş.


  • kediebesi  (06.05.12 01:19:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.