[]

Felsefe öğrenmeye nereden başlamalıyım?

Merhaba arkadaşlar felsefe öğrenmek istiyorum. Akımları, nereden türediklerini vs. vs.

Fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum.Farz-ı misal Marksizmi öğrenmek için okumaya çalışıyorum ama marksizm anlatılırken yanında sürüyle başka akımdan ve terimden bahsediliyor.

Özet: nereden başlamalıyım? Kapital'i okumak istiyorum vs. vs.

 
kapital bir felsefe kitabı değildir, ekonomi kitabıdır.


  • cro.magnon  (05.05.12 18:59:23) 
bence lise felsefe kitabından vb başla. genel ve basit bilgiler olması hem birden bire seni soğutmaz, hem de merakını körükler. sonra merak ettiğin konular ve kişiler hakkında daha detaylı kaynaklara yönelirsin.


  • jangara  (05.05.12 19:11:10) 
marx'ı kapital'den öğrenemezsin, önce üzerine yazılmış bir şeyler okumalısın. felsefe öğrenmek istiyorsan thales'ten al bugüne gelene kadar bi 20 sene okursun zaten :)

evet, kimse yardım etmedi deme diye, konuya çok çok çok yabancıysan, roman türü bir şeylerle başlaman daha iyi olur. sofi'nin dünyası gibi mesela. daha sonra ilgini çeken adamların tek tek kitaplarını alıp okuyabilirsin. bu da bayağı meşakkatli bir iş. sen iyisi mi menon diyaloğundan ve sokrates'in savunması'ndan başla. sonra ahmet arslan'ın ilkçağ felsefe tarihini edinirsin. ordan sana yol verir zaten.

sonuç olarak kapital'e gelene kadar çok yolun var. ben de henüz okumadım, hem cesaret edemiyorum hem de olmazsa olmaz bir şey değil bana sorarsan.

not: sakın öyle bodoslama kant mant okumaya çalışma, bütün hevesin kaçar.
  • Demet  (05.05.12 19:14:58) 
@demet teşekkür ederim, dediğin gibi başlayacağım normalde sık kitap okuyan biriyim umarım başarırım. tekrar teşekkürler


  • spartamed  (05.05.12 19:18:46) 
Orhan Hancerlioglu, Dusunce Tarihi

www.idefix.com

Macit Gokberk, Felsefe Tarihi

www.kitapyurdu.com

Bu ikisiyle baslarsan ise, cok saglam ve derli toplu bir temelin olur. Dagilmazsin.

Bonus: Sophie'nin Dunyasi

www.idefix.com
  • compadrito  (05.05.12 19:21:44 ~ 19:22:48) 
genel bilgileri ve tarihini öğrendikten sonra disiplinde yoğunlaş. din felsefesi gibi.


  • bilalbaryakrat  (05.05.12 19:22:27) 
  • yol  (05.05.12 22:21:03) 
www.netkitap.com

çok da eğlencelidir, çizimli-mizimli.
  • boshi  (05.05.12 23:55:20) 
Özet: Kapital'i siktir eyle şimdilik, felsefe tarihi kitaplarıyla ufaktan başla. Sofi'nin Dünyası pek bir önerilir, ama daha çok liselilere yönelik gibidir tarzı. Bana kalırsa onu geç, Felsefenin Öyküsü-William Durant'le başla ufaktan.


  • uyku inadim inat  (06.05.12 14:33:53) 
rica ederim, ha bir de "felsefenin öyküsü" bryan magee resimli mesimli, okuması zevklidir.


  • Demet  (06.05.12 14:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.