marx'ı kapital'den öğrenemezsin, önce üzerine yazılmış bir şeyler okumalısın. felsefe öğrenmek istiyorsan thales'ten al bugüne gelene kadar bi 20 sene okursun zaten :)
evet, kimse yardım etmedi deme diye, konuya çok çok çok yabancıysan, roman türü bir şeylerle başlaman daha iyi olur. sofi'nin dünyası gibi mesela. daha sonra ilgini çeken adamların tek tek kitaplarını alıp okuyabilirsin. bu da bayağı meşakkatli bir iş. sen iyisi mi menon diyaloğundan ve sokrates'in savunması'ndan başla. sonra ahmet arslan'ın ilkçağ felsefe tarihini edinirsin. ordan sana yol verir zaten.
sonuç olarak kapital'e gelene kadar çok yolun var. ben de henüz okumadım, hem cesaret edemiyorum hem de olmazsa olmaz bir şey değil bana sorarsan.
not: sakın öyle bodoslama kant mant okumaya çalışma, bütün hevesin kaçar.
0