[]

Playstation 3 yüzü astarından pahalıya gelir mi ?

An itibariyle alışveriş sitesine girip o malum kredi kartı numaralarını yazıp 12 taksit ile bu ürünü almamak için kendimi zor tutuyorum.. İçim içimi yiyor.. Alsam mı almasam mı diye..Tamam gaza geldim bu oyunu aldım peki ya sonrası ? Az evvel gittigidiyor.com'da call of duty 4'ün fiyatına baktım ki en ucuzu 90 ytl. bu bile benim için büyük bir rakam.. Şimdi her çıkan yeni oyun için böyle felaket bi rakam vermek zorunda mıyız ? Zamanında playstation 2 oyunlarına en fazla 10 ytl falan vermişimdir şimdi rakamlar 80-90 ytl. Tamam 50 ytl'ye bile razıyım ama onun üstüne çıkması biraz fazla bi rakam değil mi ? Birde oyunların doyuruculuğu ne boyuttadır? Mesela cod 4'ü alırsam bu beni ne kadar bi sürede yeni oyun almadan tatmin eder ? Birde herşeye rağmen bu icadın oyunlarını türkiye'de daha ucuza bulacağımız yerler var mıdır ? bulursak ortalama ne kadara buluruz ?

edit: Yurt dışı sitelerini de gördüm. sendit.com ve play asia gibi siteler var ancak benim ne ingilizcem ne de sabrım bu işe müsait değil. Hani olur ya bir anlaşmazlık çıkar 50 gün gelmez sipariş verdiğim oyun derdimi anlatacak kadar bile ingilizcem yoktur


 
simdi..
ben metro'dan 699 ytl ye almistim bir kampanya ile. yaninda da gran turismo 5 prologue vermisti. dogubank civarinda fiyat arastirmasi yapip (veya yazicioglunda) daha ucuza bulabilirsiniz, ben internette hepsiburada.com vs. gibi sitelerden bir de vade farki ile almaya karsiyim acikcasi. bu web sitelerinde sifir satan cok insan var, hatta yaninda ekstra kol ve oyun verenler falan da var..

oyunlara gelince. evet oyunlar acaip pahali. ben mesela alali uzun zaman oldu aleti ama henuz 3 oyunum var. 1 tanesi zaten aletle geldi, bir tanesi de yildonumu hediyesi gibi bisi olarak aldim. sifir oyun almayacaksaniz, takas olayina gireceksiniz.

mesela bir tane devamli oynadiginiz sabit oyun olur. (bu bende bu sene icin pes 2008 idi)
onun disinda da oyun bitirdikce veya sıkıldıkca, oyun takas sitelerinden takas yapabilirsiniz. veya sahibinden, gittigidiyor gibi yerlere parali ilan verip aciklamalar icinde "takas da dusunurum" gibi bir seyler yazabilirsiniz.

duyuru moderatorlerinden demlikposet bir site onermisti, konsolcular com mu org mu ne, oralara da bakabilirsiniz
donanimhaber.com forumlarinda takas gruplari var, istedikleri ve verdikleri oyunlari siraliyorlar forumlarda.

bunun disinda benim oyun takas yaptigim bir yer var sultanahmette.
oyunlarin gruplari var. her grubun bir degeri var,
mesela atiyorum c grubu oyunlar 50 ytl degerinde ise, siz c grubundan bir oyun verip c grubundan bir oyun almak icin sadece 15 ytl degistirme parasi veriyorsunuz. ama eger 60 ytl lik gruptan bir oyun alcaksaniz, 10 ytl + 15 ytl veriyorsunuz.

ha ben sifir oyun isterim derseniz, yine bir cok sitede, yurt disindan getirilmis, ya da sahiplerinin kendi tarzi olmadigi icin hic oynanmamis oyun satanlar var sifir. onlara da denk gelebilirsiniz.

sunu unutmamali, bir cok kisi de ps3 almak yerine xbox 360 alip kopya oyun oynamakta. yakin zamanda bir ps3 chip cikmayacagi da herkesin bildigi bir sey zaten.

ozet,
su an ps3 evet hala luks bence, hele ki ogrencilere veya calismayanalra. hatta calisanlara da...
ama buna ragmen ben kendimi engelleyemeyenlerdendim, siz de akisina birakin : )
  • la traviata  (19.09.08 21:06:47 ~ 21:08:49) 
super bi$i bu ps3 aslinda da $u anda almak hic akil kari degil. kirilmasini falan bekleyin de demiyorum ancak oyle cok yonlu kullanmayacaksaniz, her turlu ozelligini somururcesine ram'inden cpu'sundan gpu'sundan faydalanmayacaksaniz hic almayin. birkac tane -adam gibi- oyun alirsaniz zaten alin size bir ps3 fiyati.. ama yapanlar var, windows di$inda alternatif bir os kurup pc niyetine kullanip ayni zamanda oyun oynayanlar, nete falan girenler prg yukleyenler var. hayvan gibi i$lem gubu var makinanin, o $ekilde kullanacaksaniz guzel. ama sadece oyun oynayacaksaniz (o da offline), ne gerek var allasen? wii, xbox bok pusur var, onlar bile yine daha iyi alternatif sayilir $u anda. ama sizi de anlamaya cali$iyorum, bazi konsollar vardir tek bir oyun icin bile alinir; mesela ben gt tutkusu yuzunden ps2 almi$tim. sabirli olun diyecegim ancak buyuk ihtimalle 3 gun 5 gun dayanacaksiniz sonra kelepir bulursaniz hemen alacaksiniz. bekleyin, sabir ;)

hem ps3'un grafik ve i$lemci gucunu kullanabilecek oyunlar daha yeni yeni cikiyor ama onlar da sizi tatmin eder mi bilemem.
  • katafalk  (19.09.08 21:09:12) 
takas denen bir şey var.inan bana bende korkuyordum, en fazla 50 liraya takas ediyorum oyunları ve bi aldığın oyunu cılkı çıkana kadar oynuosun, o kadar araştırıyorsun ki hiç oynamıcan oyunu almıosun.

sendit iyidir

ps3 dünyadaki en güzel alet. yemin ederim, olamaz böyle bir şey, hele bir de pes çıksın. 12 taksitle ps3 alabilosan ayda yılda 1 tane oyunda alırsın. walla alırsın.billa alırsın.

cod4'te birkaç saatte biten bi oyun değil. ayrıca oyun biterse bitsin, online'ı bitmiyor insan hırs yaptıkça yapıyor :)
  • thefirstfbli  (19.09.08 21:27:47 ~ 21:28:27) 
Daha önce yazılan cevapları okumadan dogrudan cevap yazıyorum,o yuzden eger yazılanları tekrarlarsam kusura bakmayın.Maddi durumunuzu bilmiyorum ama eger 12 taksitle makinayı alabilecek imkanınız varsa hic durmayın alın derim.Ben aldıgımda baslangıcta oyunlara para vermedim (veremedim cunku eşim ensemdeydi),ilk oyunlarımı bir forumda (bana gore cok ozel bir yer orası) tanıstıgım bir arkadasım verdi,sonrasında ilk oyunumu gt5 aldım,sonrasında gta IV sonrasında Cod 4 vs vs boyle gitti bu,boyle olması beni daha mutlu etti acıkcası eger oyunlar ucuz olsaydı ya da chip vs olsaydı eminim bu kadar keyif alamazdım bu oyunlardan,bu yuzden oyunların pahalı olması beni uzmek yerine mutlu ediyor,aldıgım her oyunun tadını cıkarıyorum bu sayede.Ulkemizde oyunlar pahalı oldugu icin takas denilen bir sistem var,bu bir nevi saadet zinciri gibi,ilk oyuna para verdikten sonra diger oyunlara kucuk rakamlarla ulasabiliyorsunuz ya da online oyunlar sayesinde tanıstıgınız dostlarınızla oyun degisimleri yapanbiliyorsunuz.

Baslangıcta dedigim gibi eger su anda konsolu alacak paranız varsa bir saniye bile dusunmeyin hemen alın,almayıp da dusundugunuz gunler icin pisman olacaksınız aldıktan sonra,ben 1200 ytl civarı para vermeme ragmen ilk kurdugumda keske daha once alsaydım demistim.

Bir de zamanında Metronun 699 Ytl kampanyasını ben duyurmustum burada keske gereksiz insanlar yerine siz okuyup alabilseydiniz o urunlerden,Metro ziyan etti o kampanyayı,sizin kadar isteyen insanlar yerine bi suru kar amacı guden insanlara satıldı.

Neyse son olarak aynı seyler olacak ama gene de yazıyorum.Hemen alın,olmadı ben veririm size oyun,oynarsınız geri verirsiniz,olmaz mı?
  • im2shy  (19.09.08 21:27:59 ~ 21:32:32) 
@im2shy yahu sen wii'yi eşin kızdı diye satmadın mı? ne uslanmaz insanmışsın. takdir ettim.


  • darknum  (19.09.08 23:40:10) 
bluray çizilen birşey olmadığı için takas olsun 2. el olsun güvenilir bi pazarı var oyunların netten elden falan uğraşamam diyorsanız bağdat caddesinde overgame diye bi yer açıldı kadıköy tarafından gelirken marks&spencer'ı ve sağdaki mcdonald's ı geçtiğinizde ilk sokaktan sağa girin orda yolun solunda bi dükkan.


  • yuto  (01.01.10 14:22:54 ~ 14:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.