[]

10 yıl öncesi ile şimdi

10 yıl önce yok efendim ne kadar çok sıra bekliyorduk ssk kuyruklarında, bankalarda kuyruklarda beklemekten anamız ağladı falan filan...
şimdi öyle mi hiç sıra beklemek yok falan filan...
şimdiki iktidar parti bunu sürekli kullanıyor.. tamam gerçekten şu an böyle...
ama muhalefet neden şunu demiyor? 10 yıl önceki teknoloji ile şu anki teknoloji bir mi ?
bir tek ben mi böyle düşünüyorum acaba diye meraklandım yahu ? bu konu da ne düşünüyorsunuz? amacım siyaset değil sadece bu mantıksızlığa sinir oluyorum.. 10 yıl öncesi ile şimdiyi teknolojik olarak karşılaştırdığınızda farklılıklar neler?

 
ssk kuyruklarının teknoloji ile nasıl bir ilgisi var çözemedim. ben de bazı konularda sürekli efenim geçmişte böyleydi, böyle yaptık denmesinden rahatsız oluyorum ama konu özellikle sağlık ise veya kuyruklar falan ise burada bir başarı var. teknoloji ile falan olacak değil.

ha bu arada her konudan kıl kapıp bazı arkadaşlar için hemen ilave edeyim. sağlıkta, doktora şiddet gibi veya skandallar gibi yanlış işler de elbet oluyor ama bence geçmişten çok daha iyi bir durumdayız ve bunun zamanın geçmesi ile ilgisi yok. yani başarı olmasa o kuyruklar 2030 yılına kadar da devam eder. nüfus büyümesi devam ediyor sonuçta.
  • forlife  (05.05.12 13:45:25 ~ 13:46:25) 
Yaşadığım şehirde dogdugumdan beri devlet hastahaneleri aynı yerlerinde aynı büyüklukte, sıra az mi suan belki , çünkü heryer özel hastahane doldu devletin yaptığı birşey mi ? Belki para yedirdigi insanların açtığı hastahaneler dışında hayır. ayni şekilde banka kuyruklarınin azalmasinin devletle alakası nasıl olabilir ? Belki internet atm yaygınlaşmıştır mesela.

Ben şuna sinir oluyorum birde, 10yil önce su kadar okul vardı şimdi bu kadar. Lan tabi yeni okullar açılacak nereye sigsin nüfus ? Zaten su 10 sene içinde yaşam için yapilmasi zorunlu şeyleri bir marifetmis gibi biz yaptık biz yaptık diye dillendirip cahil halkı kandırmayı başarabiliyorlar. Iktidara oy veren herkes cahil, diğerleri bilgili demiyorum. Türkiyede yaşayan toplumun geneli böyle.
  • utkucbkc  (05.05.12 14:07:42) 
10 sene önce beklediğimizi yine bekliyoruz. ssk'lılarınki biraz zordu (hatırladığım kadarıyla ilacı da hastaneden alıyorlardı vs bağkur da olabilir yamuluyorsam düzeltin) ancak benim gibi emekli sandığına bağlı olanlar için değişen tek şey hastanelerin teknolojiye bağlı modernleşmesi oldu. onun haricinde çoğu yerde sıra, kuyruk hala var. gaz fatutrası sıra, elektrik sıra, adliyeye gidersin sıra... sıra oğlu sıra. aynı şey karayollarında da geçerli. teknolojik gelişimi göz önüne almadan konuşan çok. avrupa'nın yıllar önce yaptığı kıytırık metro ankara'nın büyük bölümünde hala yok. londra'nın altında, new york'un altında metro için oyulmadık yer bırakmamışlar. yani aslında bizim gelişim hızımız teknolojik gelişme parabolik eğrisinin altında bir eğri. şahsen ben övünülecek bir şey göremiyorum bunda.


  • mvltyldz  (05.05.12 14:08:57 ~ 14:09:39) 
utkucbkc & mvltyldz+1

hastaneler bankalar sıralarla dolu?
fatura için sıra beklemiyorsam tek sebebi internet bankacılığıdır.
  • anestezik  (05.05.12 14:37:26 ~ 14:38:11) 
birde şöyle bir şey var sanırım. 10 sene önceki aynı işlere girebilmek şimdi zorlaştı. işsizlikten bunalan kişi artık işi kaptımı, var gücüyle çalışıyor genelde benim gördüğüm. yükselme peşinede girince tabi. kuyruk, sıra gibi şeyler memur için önemli durumlar olabiliyor. yani eskisi gibi havalı değil artık memurlar. hatta polisler bile artık eskisi gibi sert değiller. yanına gidip kardeşim ateşin varmı diyebiliyoruz.


  • daglien  (05.05.12 17:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.