Giriş
(3)

kontrolden çıkma korkusu

derli
hiç sevdiğiniz bir insana zarar verecekmişsiniz gibi hissettiniz mi? sanki kontrolden çıkacakmışsınız ve izlediğiniz korku filmlerindeki gibi şeyler yapacakmışsınız gibi bir hisle yaşayıp kendinizden korktunuz mu? ya da hoş olmayacak birşeyler yapacakmışsınız gibi? bunun adı var mıdır? çaresi nedir?
hiç sevdiğiniz bir insana zarar verecekmişsiniz gibi hissettiniz mi? sanki kontrolden çıkacakmışsınız ve izlediğiniz korku filmlerindeki gibi şeyler yapacakmışsınız gibi bir hisle yaşayıp kendinizden korktunuz mu? ya da hoş olmayacak birşeyler yapacakmışsınız gibi? bunun adı var mıdır? çaresi nedir? yaklaşık 3-5 senedir ara ara, bazen yoğun bazen hafif olarak yaşıyorum bu hisleri, napıcam ben??????? :(((((
0
derli
(19.09.08)
bazen normal ruh haline sahip bir insanın aklına gelmeyecek bazı hareketleri yapmaya yönelim oluyor mesela bende de ama engelleyebiliyorum tabi. zaten engellemesem pek iyi olmaz benim için zira bu dediğim dürtüler, kalabalık bir aile toplantısında ortamdaki en yaşlı insana çotank diye bir tokat atmak istemekten, şehirler arası yolda saatte 200km hızla giderken aniden direksiyonu sağa kırıp yoldan çıkmak istemeye kadar gidiyor.
alter ego - süper ego ilişkisi şeklinde yorumladım ben şimdiye kadar ama tam olarak sebebi nedir bilemiyorum.
0
salvador dayı
(19.09.08)
Bir korku şeklinde değil ama özgür iradeyi sorgularken aklıma gelir bazen yani "yapsam yaparım ha" falan diye, sonra olayların gelişimi gözümün önüne gelir ama yapmayacağımı da bilirim, geçerli bir sebep olmadığı açıktır yani. Yüksekten bakarken de "şimdi kendimi aşağı atsam atarım ha, ama atmıyorum, ama ya bedenim irademden bağımsız hareket edip beni aşağı atarsa? yok lan atmaz niye atsın olur mu öyle şey... o diil de özgür irade ne biçim şey lan, vapurlar falan..." gibi düşünceler geçer kafamdan. Herkese de oluyordur sanıyorum.
0
kurukafa
(19.09.08)
düzenli sevisince geciyor
0
bryan fury
(19.09.08)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.