[]

İyi bir ev mi yoksa araba mı ?

Selamlar.

Ben geleceğim hakkında düşündükçe hep, toplu taşımayla rahat olacak merkezi bir yere yerleşir, evimi çok iyi dayar döşerim, araba almam veya çok dandirik bir şey alırım gibi planlar yapıyorum.

Duyurucuların görüşlerini merak ediyorum bu konuda. Çalışmaya başladınız ve biraz para biriktirdiniz, hemen iyi bir araba mı alırsınız yoksa dediğim gibi merkezi bir yerde güzel bir eve yerleşip onu güzelce dayayıp döşemeye mi para yatırırsınız ?

 
tabiki eve yatırım yapılır gayrımenkul değerlenir arabaya nazaran..(çok extereme bir araba değilse değeri düşeceği kesin değilmidir sizce ?) istanbulda güzel bir semtte daire satın almak ya da bir ev yapmak çok daha karlı olur. Diğer şehirlere nazaran istanbulun bir özelliği olsa da düşük ihtimal değer kaybedebilir gayrımenkul ama yine de semte göre yatırım yapılırsa karlı çıkılır diye düşünüyorum


  • sabor  (05.05.12 06:36:24) 
ev yatırımdır araba sürekli masraf açan bir şeydir zamanla değer kaybeder ve o süreçte kasko, benzin, vergi, otopark vs. sürekli para yer.

sınırlı bir bütçen varsa ve geleceğe yönelik yatırım planı yapıyorsan. tamamını ödeyemesen de kredili bir ev alabilirsin. kira ödemek yerine ev taksidi ödersin. sırası gelince lükse kaçmadan ufak ve az masraflı bir şehir arabası alırsın.
  • orpheus  (05.05.12 06:38:17 ~ 06:39:00) 
yatırım olarak söyledikleriniz mantıklı ama ben o açıdan sormuyorum, hani kiraladığınızı düşünün bir ev. para biriktirip bir araba almak mı yoksa birikimlerle daha iyi bir yerden ev kiralamak mı ?


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (05.05.12 06:39:45) 
merkezi bir yerde güzel bir ev kiralayıp, iyi bir araba almak (istanbul için konuşuyorum) en mantıklı hareket. tabii gelirin iyi ve sabitse nakit paranı kullanmadan krediyle ikisini de elde etmek ve kenarda da her ihtimale karşı nakdinin olması paha biçilemez


  • kjswbdlkjfdlkj  (05.05.12 07:35:42) 
hem yatırım hem de yaşamın için ev. tabii durumun olursa. yoksa borca girip stres yapacaksan ikisine de bulaşma. çünkü ev hayatının yarısından fazlasının geçtiği mekan. komşuların boktansa, evin altyapı problemleri varsa, ulaşımı işkenceyse, 5 metre karşında bina görmeden balkonda oturup temiz hava alamıyorsan, depremde yıkılır mı korkun varsa vs. yaşam kaliten düşük demektir. bu durumdayken bmw'ye binip trafikte kalsan ne olur?


  • merhum  (05.05.12 08:42:47 ~ 08:43:16) 
işe yakın iyi bir ev


  • kisa  (05.05.12 08:44:20) 
ayda 500 lira kira verdiğin bir evde oturursan, her sene 6000 tlyi çöpe atmış olacaksın. kendi evin olursa, o evi satmak istediğinde aldığın paradan daha fazlasına satacaksın. kazandığın parayla da dünyayı gez...


  • anonimyususer  (05.05.12 09:49:17) 
Bence ev daha önemli. Hayatın orada geçecek çünkü. İçinde kendini nasıl hissettiğin önemli. Arabaya belki evden işe, işten eve giderken iğrenç bi trafikte sinir harbiyle kullanacaksın. Ev bütün bu stresten uzak rahatladığın bi alan olacak. Bence eve önem ver. Camdan baktığında gördüğün manzara bile ruh halini etkiliyor insanın.


  • holly golightly  (05.05.12 09:56:06) 
ev

araba aldın mı masrafların sürekli olur. benziniydi, gazıydı, bakımıydı, otoban yol ücretiydi, yağıydı...

evde kendin kalırsan evet elektrik suyu falan sen vericeksin ama kiraya verip gelir şekline de dönüştürebilirsin.

kötü günleri de düşünmek lazım. arabada yaşayamazsın ama arabasız hayatına devam edebilirsin
  • la noix  (05.05.12 10:02:16) 
Anladığım evime eşyamı aliyim, arabamı aliyim sorusu bu. Bekarsan evi döşeme derim dandik eşyalarla devam et. Araba al derim eşyalar tekrar satılmaz ama araba biraz zararda etsen satılabilir.


  • basond  (05.05.12 10:38:17 ~ 10:39:32) 
kendi adıma konuşursak hesaplamalarıma göre ev alabilmek için hem iyi bir para biriktirmem hem de 5 yıldan fazla takside girmem gerekiyor. bunu bekarken basaramayacağımı düşünüyorum. çünkü maaşım iyi olsa da aileme de yardım ettiğimden 3 yıl içinde mümkün görünmüyor. evlenene kadar peşinat biriktirip evlenince direkt satın alıp eve taşınmak mantıklı görünüyor.

bu nedenle sene sonunda araba almayı düşünüyorum..
  • eleventh american esme has met  (05.05.12 10:59:09) 
iyi bir yerde güzel bir ev almaya bakarım, kötü durumda ise mutfağını banyosunu pencerelerini kapılarını vs yaptırmaya çalışırım. (niye böyle anlattıysam, taşınmazlarını düzeltirim yani)

istanbul'da yaşayan biri olarak araba pek ilgimi çekmiyor açıkçası. köprüden geçsem bir sürü para, benzini başka, park sorunu başka, hem de sen çok güzel baksan bile arabana bir öküz gelip park halindeki araca çarpabiliyor. o yüzden hem gereksiz hem de yatırım için riskli.
  • pokerface  (05.05.12 12:14:24) 
@rm

into the wild terk
  • rony  (05.05.12 12:50:17) 
bir ankaralı olarak söylüyorum,

istanbul'da araba almak akıl karı değildir.
  • tales from the south  (05.05.12 17:06:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.