[]

ingilizce elemantry seviyesi için vocabulary seti gibi bir şey...

panpalar, elemantry seviyesinin gramer kısmını bitirmek isteyen bir öğrenci için o seviyeyi bitirince öğrenmiş olması gereken bütün kelimeleri anlamlarıyla beraber güzel bir biçimde tasniflemiş, toplamış olan kitapçık, fasikül gibi bir şey var mı bildiğiniz?

her türlü tavsiyeye açığım...


 
pek derman olmayacağım ama, ders içerikli gramer kitaplarının arkasında bütün kelimeleri yazıyor. onu kullanamaz mısınız ?

edit: annem ingilizce öğretmeni, sordum yok öyle bir şey dedi. yani b1,a2 falan bütün seviyeler 8 kademeli ya, b1,1 a2,4 falan. belki öyle vardır, ama emin değilim yayınevine sorarım hem benim de işime yarar dedi.
  • zaraeta  (04.05.12 20:36:55 ~ 20:54:00) 
@zaraeta; hocam sadece kelimelerin yer aldığı bir kitapçık ya da fasikül almak istiyorum. sadece kelime için yapılmış olursa daha geniş ve özenli olur diye düşündüm. teşekkür ederim ilginiz için...


  • yokumbenburda  (04.05.12 20:43:24) 
A
aback:şaşırmak
abandon:terk etmek

tarzında kitapçıklardan bir bok olmaz. yapmayın, etmeyin.

kelime ezberleten değil öğreten kaynaklar iyidir, kullanın.
elt.oup.com
elt.oup.com
elt.oup.com


yine de ekleyeyim. şu tarzda kitapçıkları bulabilirsiniz internete bakınırsanız biraz.

www.hepsiburada.com
  • arcalion  (04.05.12 22:48:02) 
zaraeta'nın dediği gibi her seviye için ayrı hazırlanmış coursebook'ların verdiği kelime listeleri var. elementary seviyesindeki kelimelerden bir excel dökümanı var elimde, cambridge'den indirmişim zamanında, gönderebilirim dilerseniz.


  • marikaki  (04.05.12 22:57:06) 
@marikaki; hocam gönderirseniz çok memnun olurum. teşekkürler...


  • yokumbenburda  (05.05.12 04:58:07 ~ 04:58:25) 
@yokumbenburda şuraya yükledim, cambridge'in english in mind adlı kitabının elementary, pre-intermediate ve intermediate seviyelerine ait kelime listeleridir.
viewer.zoho.com
viewer.zoho.com
viewer.zoho.com

Tavsiyem, bu kelimeleri körü körüne ezberleyip kısa bir zaman sonra unutmak yerine, bu kelimeleri öğrenmenizi destekleyecek hikaye kitapları bulup bir yandan onları okumaya başlamanızdır. Böylece kelimelerin nasıl kullanıldığını görecek ve aklınızda daha kalıcı yer edinmesini sağlayacaksınız. Bu tarz hikaye kitaplarının içinde hikayelere yönelik okuma anlama soruları ve kelime çalışmaları da bulunuyor. Maksimum fayda sağlamak gayet kolay :)
  • marikaki  (05.05.12 10:05:36 ~ 10:09:18) 
@marikaki; çok çok teşekkür ederim hocam, çok işime yarayacak bunlar. tekrar tekrar teşekkür ederim. sevgiler...


  • yokumbenburda  (05.05.12 18:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.