[]

Bilim kurgu seviyorum ama...

Selamlar.

Ben şimdi güya bilim kurgu seviyorum ama, hepsini de sevmiyorum.

Açıklayayım...

Mesela, the matrix, star wars bunlara ölürüm. fringe hayatımın dizisidir. nerede zaman yolculuğu falan var orada ben. Altını tekrar çizeyim bak zaman yolculuğu ve paralel evren olayı varsa orada acaip sarıyor beni o yapım %99.

Fakat gel gör ki yine bilim kurgu başlığı altında geçen uzaylılı, robotlu filmler beni bir türlü sarmıyor.

benim sevdiğim tarz bilim kurgulara verilen genel bir ad var mı ? bilim kurgu seviyor muyum ben sevmiyor muyum şimdi ?

 
adı var mı bilmem de varsayalım onların da türü bilim kurgu olsun. sevmek zorunda mısın ki, b.ktan filmlerdir konusu berbattır, oyunculuk berbattır sevilmez.
komedi filmi seviyorum diyelim, mehmet ali erbilin oynadığı filmleri sevmemek beni komedi filmi sevmeyen biri yapmaz herhalde.

  • gaza gelen  (04.05.12 19:19:47) 
Zamanda yolculuk [değiştir]
Zamanda yolculuk hikâyelerinin öncellerini 18. ve 19. yy'larda görebiliriz. Bu alt-tür H. G. Wells'in Zaman Makinası romanıyla popüler olmuştur. Bu türdeki hikâyeler büyükbaba paradoksu gibi mantıksal sorunlar yüzünden oldukça komplikedir.[54] Zamanda yolculuk, romanlarda ve gerek genel temalı televizyon dizilerinin içinde tek bölüm olarak (örnek:Uzay Yolu dizisi "Sonsuzluğun Kıyısındaki Şehir" bölümü), gerekse ayrı yapım olarak (örnek:The Flipside of Dominick Hide) oldukça yaygın olarak kullanılan bir konudur. 1963 yılında başlayan ve 2011 yılında devam etmekte olan "Doctor Who" adlı dizide, zaman yolculuğu ve parelel evrenlerle ilgili örnekler sunan, uzun soluklu bir dizidir. Başrol karakteri olan Doctor "Zaman Lordu"dur.
tr.wikipedia.org
  • Dunedan  (04.05.12 19:23:25) 
o tarzın adı güzel bilim kurgu filmleri


  • big bang  (04.05.12 19:44:14 ~ 19:44:32) 
içinde uzaylı ya da robot olup olmaması elzem değil ama new-wave (philip k. dick, ursula k. le guin vs.) ya da hardcore (isaac asimov, arthur c. clarke vs.) bilim kurgulara bir bak derim. şimdi buradan anladığım space operalardan hoşlanmadığın ama star wars'ı da çok sevdiklerin arasında saymışsın... karışık.


  • sanat guresi  (04.05.12 20:47:26 ~ 20:49:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.