[]

Apartman garajına eşya koymak yasak mı ?

Yakında yeni bir apartman taşıncam, apartmanın altında ortak kullanılan kapalı garaj da var ama bir kaç daire garaja eşya(beyaz eşya, masa, dolap, ...) koymuşlar. Garajda hala boş yer var ama bir araba sığmaz.

Garaja eşya koymak yasak değil midir? Eşya koyan adama karşı nasıl bir tutum sergileyip eşyalarını oradan aldırmalıyım ?

Not: Apartman yeni tamamlandı, insanlar yeni taşınmaya başlıyorlar. Kimse kimseyi tanımıyor daha.

 
böyle bir şey benim de başıma gelmişti. bir apartman toplantısında oraya eşya koyarsak farelerin ve haşeratın daha kolay üreyeceğini anlatmıştım, hak verip kaldırmışlardı, ama anlamayan biriyle karşılaşırsanız çoğunluk sağlayıp da ikna edebilirsiniz.


  • santiago nasar  (04.05.12 12:58:09) 
kat mülkiyeti esas olan taşınmaz üzerindeki ortak malların hepsinde eşit hisseye sahipsiniz. ben koydum oldum olayı yok. başkasının hakkını çiğnemediği sürece kullanımda özgürsünüz.


  • angelofdeath  (04.05.12 12:58:10) 
@angelofdeath,
tamam eşit hisseye sahibiz, gelsin arabasını koysun, ona bir şey demem. Ama o eşya koyduğu için ben arabamı koyamıyorum.

  • antidote  (04.05.12 13:01:00) 
her daireye tahsis edilen bir park yeri söz konusu mu kapalı garajda?


  • cakabo  (04.05.12 13:03:08) 
@cakabo,
maalesef öyle değil. 8 daire var apartmanda, garajın boş halinde ise en fazla 3 araba sığar. Ama şu an bu eşyalar yüzünden araba girmiyor.

  • antidote  (04.05.12 13:05:48) 
kullanım amacı nedir? projede ne olacak belirtilmiş o alan?
olayı tamamen teknik ve hukuki boyuta taşımak isterseniz yardımcı olabilirim =)

ama yok komşuluk ilişkileri içinde çözmek (ev sahibi iseniz daha hayırlı) isterseniz santiago nasarın önerisi de oldukça makul. yöneticiyle konuşun ilk toplantıda dile getirin bu durumu.
  • angelofdeath  (04.05.12 13:07:38) 
abı ozaman ınsan gıbı anlat derdını arabamızı koyacagız esyalarınızdan dolayı koyamıyoruz de bı bakalım ne dıyecekler


  • Bysb  (04.05.12 13:09:54) 
orası ortak kullanım alanıdır. ayrıva yerleri palaşmış olsanız bile her daire kenine ait bölüme araba yerine eşya dahi koyamaz. velevki aksi kararlaştırılmamış olsun veya apartman yönetim planına işlenmiş olsun. kaldırtma hakkınız tek başına var yani.


  • ground  (04.05.12 13:28:58) 
8 dairelik yere 3 araba sığdığından zaten araba konusunda sıkıntı yaşanacaktır. ya araba konmayacak ya da dönüşümlü park edilecektir, sanırım. yani ne demek istiyorum; yönetimle konuşup, araba park edilmeyecekse 8'e bölünmeli, park edilecekse de eşyalar kaldırılmalıdır. eşya koyan adama doğrudan yapabileceğiniz bir şey olamaz, diye düşünüyorum. yönetimle ilgili bir durum bu.


  • african rain  (04.05.12 13:52:05) 
Yasak.Eşya koymak için yapılan alanlara da -sığsa bile- araba konulamaz.


  • grgn  (04.05.12 14:18:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.