[]

Host, subdomain ve sitemap hakkında yardımınıza ihtiyacım var.

Merhabalar arkadaşlar,

Mesele şu ki çalıştığım firmaya yeni bir site dizayn ediyoruz ve ben sitenin, içine wordpress kurabileceğimiz farklı bir alanı daha olsun istiyorum. örneğin site www.bıdıbıdı.com ise, ben blog.bıdıbıdı.com şeklinde bir alan daha oluşturmak istiyorum.

lakin mesele şu ki, zamanında alırlarken windows tabanlı almışlar alanı. o yüzden tek alan içerisine, birine farklı bir subdomain atamak üzere iki farklı alan kuramıyormuşuz. (teknik bilgim bu kadar olduğundan kıt gibi anlatıyorum kusura bakmayın)

benimse siteyi sürekli güncel tutabilmek için bir blog alanına ihtiyacım var. yeni bir alan alıp buraya wordpress kurarak, aldığımız subdomaini bu yeni alana atarsak, sitemap üzerinden bu alan da asıl sitemize ait bir alt alan olarak görülür mü?

yani ben farklı bir alana kendi subdomainimi atarsam, yaptığım her güncellemede google abi sonuç olarak "evet burası www.bıdıbıdı.com'un" der mi? önemli olan google çünkü benim için.

alternatif yolumuz linux'a dönmek ama aslında yeni siteyi çok acil yayına sokmamız gerektiğinden tekrar bununla uğraşmak istemiyoruz.

nedir bunun oluru acep?

 
host aldığınız firmayla iletişime geçerek linux sörvıre geçiş yapın. subdomain için limit isteyin.ya da satın alın.çok birşey farketmez ücret olarak.hem daha hızlı hemde daha kullanışlı olur.gerisi gelir zaten


  • ruhadam  (04.05.12 10:54:42) 
linux'a geçmeden yapamaz mıyız? dediğim gibi iki alanı birbirine bağlayarak tek site haritası altında?


  • aritra  (04.05.12 11:12:27) 
windows server'da subdomain olayı nasıl yapılır onu sormanız lazım. Bunun mümkün olması lazım. Hostunuzla konuşun gerekirse, biz subdomain oluşturmak istiyoruz diyin. Olay tamamen dns le alakalı.

Eğer windows u bırakamıyorsanız, ve ayda 7-8 dolar gibi ek bütçe ayırmak istemiyorsanız (kısaca cimriyseniz), windows serverlarda php çalıştırmak için nelerin yapılması gerektiğini öğrenin. Bu konuda belki hostunuz yardımcı olabilir ya da bilgi verebilir.

Ya da asp sisteminde çalışan bir blog sistemi bulmanız gerekir, dünya wordpress'ten ibaret değil malum.

Eğer kullandığınız hizmet çok ucuz dandik birşeyse, hostunuz size, bu özellikler bu paketi desteklemiyor, bizde yok, ya da ekstra para vermeniz gerekiyor diyebilir
  • bonjurkes  (04.05.12 11:22:38) 
Adım 1 - > Yeni bir blog hosting alacaksın. örnek: blog.bidibidi.com için hosting.
Adım 2 -> www.bidibidi.com sitesinin kontrol panelinde dns ayarlarına gireceksin
Adım 3 -> Cname kaydı ekle gibi bir şeye tıklayıp blog.bidibidi.com diye yeni hostingin ip adresini yazacaksın

Hayırlı olsun.
  • serafettinn  (04.05.12 11:50:40 ~ 11:51:22) 
teşekkürler arkadaşlar. subdomaini aldık zaten çoktan. mesele bu subdomain kendi hostumuzdan bağımsız yeni bir alana atayarak, wordpress kuracağımız bu yeni alanı da kendi web sitemiz altında göstermek.

sivrisinek'in dediği gibi windows tabanda devam etmek isteyişimizin nedeni her şeyi sorunsuz çalıştırabilmesi. linux'a geçersek zaten acil olan siteyi daha da bekletmemiz gerekecek. yalnız sivrisinek, sorun şu ki dediğin yöntemle bir alt klasöre wordpress kuramıyoruz. hosting firmamızı da aradık bu yöntemle bir alt klasörün yeni ftp gibi olmasını sağlayamıyoruz. wordpress orada çalışmadığından değil, alanı bölemeyişimizden. firmadan da söyledikleri "ya yeni bir alan alın yada sizi linux'a geçirelim" oldu.
  • aritra  (04.05.12 12:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.