[]

Sevgilinizin aptal olduğunu düşünüyor musunuz

Hiç sevgilinizin aptal olduğunu düşündüğünüz oluyor mu? Aptallıktan kastım bir dersi anlamaması filan değil. Bir olayı planlarken mesela, önce şuraya gidelim, bunu halledelim, çünkü şöyle zaman kazanırız diye anlatırken illa ki farklı opsiyonlarda diretmesi ve mantıklı gelmeyen sebepler sunması.

Önemli olmayan bir konu hakkında uzun bir tartışma yaşadık az önce. Kavga değil tartışma. Anlatmaya çalışıyorum şu şöyle şöyle diye, garip bir bahaneyi sebep göstererek "hayır durum şöyle" diyor. Sonra da "senin mantık yapını anlamıyorum bazen" diyor. Hayır yani kimse kavga çıkarmaya çalışmıyor kesinlikle, özellikle bana terslenmek de değil niyeti. Ama acaba inat mı diyorum. Yani ilk başta bir şeyi iddia etti diye geri adım atmak istemiyor mu... Olabilir öyle. Ya da gerçekten mantık kurma yeteneği yok.

İki opsiyon için iki soru:

1) İlk iddia ettiği üzerine inat yapıyorsa: Böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Israr edip ikna etmeye mi çalışıyorsunuz yoksa kabullenip peşini bırakıyor musunuz? Konu da önemli değil, yani sonunda farklı kararlar filan alınmayacak. Sadece kabul edilecek ya da edilmeyecek.

2) Gerçekten mantık kurma yeteneği yoksa: Ne düşünürsünüz bu durumda sevgiliniz hakkında? "Ulan ne aptal sevgilim var" deyip soğur musunuz, kabullenir misiniz, pek önemsemez misiniz, değiştirmeye mi çalışırsınız?

 
düşünüyordum. ne uğraşacam ya ayrıldım gitti.


  • Demet  (04.05.12 01:40:42) 
olayların sonucunda ne olabileceğini anlatıyorum. ısrar ederse o olay başına geliyor ve daha haklı konuma geçiyorum. bu tarz olayların sayısı artınca da otoriteni daha sağlamlaştırıyorsun. olaylar derken mutlaka büyük olmasına gerek yok. zaman kazanmak da buna dahil.

analitik düşünme olarak sıkıntı yaşayan sevgiliye sahip olmak normal. sonuçta zeka testiyle bulmuyoruz.

peşin not: otorite kurmak derken; abartmadan, köle (köpek) haline dönüştürmeden. bunlar kasıt dışı bittabi.
  • meraklı  (04.05.12 01:44:02) 
he diyip gene kendi bildiğimi okurdum.


  • neysene  (04.05.12 01:45:26) 
erkek beyni ile kadın beyni arasındaki farklardan biri bu işte. bazı şeylerde biz daha odun oluyoruz, bazılarında da onlar..


  • anonimyususer  (04.05.12 01:47:19) 
düşünürdüm tabi. hatta sonrada, lan bu kız bu kafayla şu sınavdan nasıl yüksek not aldı acaba diyede düşünürdüm.


  • blackmail  (04.05.12 01:54:08) 
düşünüyorsun da o zaman kendine hakaret oluyor. aptalı mı seviyorum diye. sorgulamamak daha iyi bence.


  • qari  (04.05.12 02:07:10) 
inat olması muhtemel. yani ilk söylediğinin mantıksızlığını fark ettiyse yine de kendi söylediği üzerinde diretebilir, normaldir. ve mantığı sana ters, söyledikleri sana göre mantıksız diye de aptal olmaz bi insan.


  • xvyz  (04.05.12 08:11:17) 
benim biricik sevgilim aynen böyle. ama artık kabullendi benim daha mantıklı bir insan olduğumu çok diretmiyor. meraklı'nın dediği gibi haklılığımı kanıtlamış bulunuyorum.

püf notka şu: binde 1 de olsa o da haklı olabilir. sürekli bunu aklında tutmak lazım. arada bir de haklısın sevgilim diyince ortam gerilmiyor.

not: sevgilimden bir şey yapmasını isterken mutlaka tüm basamakları söylemem gerekiyor. basamak aralarını doldurmak yok :D napalım ben de alıştım, o da alıştı :D
  • la noix  (04.05.12 08:16:21) 
ego diyorum. eğer senin pratik zekalı olduğunu çözmüşse basit bir şekilde kıskanıordur içlenmiştir ve boyle saçma sapan inatlarla kendini haklı çıkarıp ego tatmini yapmaya çalışıor


  • eja  (04.05.12 09:33:32) 
ne senin yazdıklarını ne de gelen cevapları okumadım, okumam da.

sevgilinin değil de senin aptal olduğunu düşünüyorum. ve bu konuda ısrarcıyım.
  • mea maxima culpa  (04.05.12 10:01:18) 
aynı konuyu 9. kez tartıştığımızda düşünmeye başladım. baktım ki ilişki sadece aynı şeylerin tartışıldığı bir boyut kazandı, bitirdim.


  • simerazzi  (04.05.12 10:06:56) 
ya seni çok iyi anlıyorum. sevgilim yok ama bazı arkadaş ve iş ortamlarında da aynı şeyi yaşıyorum ben. hatta bazen acaba hata bende mi diye de düşünüyorum.

tabiki ısrar etmiyorum. ufak şeyleri kafasına takan adam olmamak için easy-going olmaya çalışıyorum. (ciddi bişi olsa yöneticim haricinde (ona götüm yemez) herkese kafa göz girerim tartışma olarak)

ama bu olayı sevgiliden görürsem ne yaparım bilmiyorum açıkçası. memeleri olduğu için cinsel çekim varlığını koruduğu sürece devam edebilirim katlanmaya. ne noktada yeter be derim bilmiyorum. bir de önceki tecrübelerimden gördüğüm kadarıyla türk kadını beni pek ilgilendirmeyen abuk konular haricinde, ciddi konularda öyle dik değil, erkeğin aklına güveniyor sanki. o yüzden dert olmadı.

yaşadığın sıkıntıyı anlayabiliyorum yine de. artıları eksileri değerlendirmeni tavsiye ederim..
  • eleventh american esme has met  (04.05.12 10:17:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.