[]

green card ile ilgili merak edilen bir soru

yanlis anlamadiysam, green card cekilisini kazandiktan sonra esas vize verilmeden önce, amerika ya yük olmayacaginizi kanitliyorsunuz.. bu kanitlama muhabbetini de kendi servetiniz(tasinmaz, yatirim, para vs.), amerika da ikamet eden bir akraba/arkadas dan kefillik ya da gene oradan almis oldugunuz bir is teklifi ile yapiyorsunuz.. eger böyle ise ben bu olayi pek bir yanlis anlamisim.. yani öyle aha cikti deyip ciddi bir diploma/meslek sahibi olmaniza ragmen gidemiyorsunuz, oraya gidip de kendi evinizi tutup, is aramaya baslayamiyorsunuz, öyle mi? eger paraniz da yoksa en azindan bir tanidiginiz olacak, e peki ya yoksa?

ha bir de en anlamadigim nokta, zaten hazirda bir is teklifi, size sponsor olacak bir sirket varsa, kisi neden bu cekilise katilsin ki? is teklifi varken zaten direk uygun vize basvurusunu yapmaz mi?


 
green card lottery i kazanmak demek 1/2 ihtimal kazandınız demektir.
tam rakamı bilmiyorum ama mesela 4000 kişi alcaklarsa görüşmeye 8000 kişi çağrıyorlar.yani ikinci aşamaya hak kazanmış oluyorsunuz.

görüşme aşamasında amerikadan bulacağınız bir sponsor elbette avanyaj olcaktır.bunun çok kallavi bişey olmasına gerek yok basit bir restoran dan kefil belgesi yeterlidir.ve de oldukça faydalı olur.

yada orada bir akrabanızın olması yada tanıdık kişi..size yanımda kalacaktır ve eknomik olarak yardımcı olacam derse yine yardım cı olur.

neden green card sorusuna gelince :siz acayip bir iş şansı doğup usa e gitcek olsanız dahi.green card lı sade bir vatandaş -eğer vatandaş olabilmişse size göre avantajlıdır.her açıdan en azından kanunen üstündür.


son olarak hiç bir şey garanti değil.oradada iş yok burdada ..ekmek heryerde arayana bulana.

benim bir arkadaş green card kazndı 7 . seneyi doldurdu.ve geçen hafta vatandaşlığı kazandı.
adam 2 ay sonra usa pasaportu ile gelecek.hayat ne acayip
  • othervoices  (03.05.12 22:22:01) 
anladim.. zaten maddi olarak rahat olmaniz veya orada bir sponsor(kisi, is vs.) sahibi olmaniz sizi avantajli hale getiriyor.. peki bunlar olmak zorunda mi? yani amerika da hic bir tanidigi yoksa kisinin, ama gercek anlamda kalifiyeli bir meslek sahibiyse (doktora, is tecrübesi, varolan iyi bir maas vs.) sirf macera olmasi ve amerika da yasamak istemesi nedeniyle hak kazanamaz mi vizeyi almaya?

fakat ikinci sorumu da merak etmeye devam ediyorum.. ciddi anlamda bir is teklifi almis olan bir kisi neden lottery e girsin ki? direk calisma vizesi basvurusunu yapamaz mi sirket ile birlikte?
  • raizti  (03.05.12 22:32:30) 
tamamen artı eksi olayı konunun özü.bunun bir kuralı yok.
ister 2 tane doktora yap green car da başvur.ister berber çırağı ol,zanaatkar ol.
adamların gözünde aynı.bunların dışında size harbiden avantaj olcaklar.

+hazırda en az 6 ay dökümlü banka hesabı
+kefil olcak dandik de olsa restoran gib biyerden davet,kefil mektubu
+kalcak yer,adres hazır bilgisi
+kalifiye ender bir meslekte tecrübe(hatta kanadada bunları sınıflandırmışlar)

iş teklifi alıp zaten çalışan birinin vizesi ile permanent resident green card lı biri arasında fark vardır.adamlar vizeleri sınıflandırmış.f-1 c-1 bilmemne falan diye gidiyor.green card lı iseniz hele bide vatandaş olmuşsanız,


özgürsünüz demektir.yarın öbürgün sınır dışı olurmuyum geyiği olmaz.
  • othervoices  (03.05.12 22:38:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.