[]

El ağrıları

Dün geceden beri özellikle sağ elimin görselde gösterdiğim kısımları (bilek, birkaç parmak kemiği, avuç-parmak arası birkaç kemik, "mousepad" kemiği ve bilek-dirsek arasındaki bir kas ya da kemik) sızlıyor. dayanılabilecek gibi değil, durmadan, bu 5 bölgeden elbet biri sürekli ağrıyor, o bitiyor bir başkası başlıyor, bazen eşzamanlı olarak sızlıyorlar.

sıradışı bir şeyler yapmadım. hayır çok fazla mastürbasyon da yapmıyorum.

17 yaşımda romatizmaya da sahip olamamışımdır değil mi?

doktora gitmeden yapabileceğim bir şeyler var mı? evde uygulayabileceğim geçici tedaviler veya alabileceğim ilaçlar falan.

 
uzun süreli bilgisayar kullanıyor musun?
aklıma ilk gelen karpal tünel sendromu denilen illet.
umarım öyle bir şey değildir.

www.google.com.tr&gs_nf=1&cp=11&gs_id=u&xhr=t&q=karpal+t%C3%BCnel+sendromu&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=kapla+t%C3%BCnel&aq=0l&aqi=g-l4&aql=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=412b9d7dbce2b369&biw=1024&bih=585
  • holy diver  (03.05.12 16:31:44) 
dirsekten bileğine giden iki kemik var ya, bilgisayarda touchpad veya mouse kullanırken ya da bisiklete binerken vs dirseğin doksan derece olduğu avucun yere dönük durduğu hareketlerde bu kemikler çapraz duruyor, bağlar çekiliyor. dirseğinin ve bileğinin içi yukarı bakacak gibi uzat kollarını, omuzlarını, koltukaltlarına doğru olan kısmı, dirseğinin üst kısmını ovala biraz. dinlendir. geçmiş olsun, geçmezse doktora git karpal tunnel filandır belki. kaslarını, tendonları, eklemleri bilirsen genelde bu tip sorunlarda sıkışıklık olan noktayı hemen bulup müdahale edebilirsin.


  • kediebesi  (03.05.12 16:34:05) 
süt(kalsiyumlu gıdalar) ve süt ürünleri tüket biraz. iki günde geçmesini de bekleme tabii ki. ama onun dışında aşırı sigara, alkol "vb." kullanıyorsan azalt, onların da etkisi vardır. baktın olmuyor tabii ki doktora git.


  • yanginmerdiveni  (03.05.12 16:35:42) 
bilgisayar kullanıyorum uzun bir süredir, günde ortalama 6 saat. karpal tünel sendromu'nu ınceleyecegım, tesekkurler


  • hjarteblod  (03.05.12 16:43:04 ~ 16:45:07) 
karpal tünel sendromu olabilir. elbette doktora gitmeniz en makulu ancak karpal tünelse tespih çekebilirsiniz hangi bileğinizdeyse ağrılar o elinizle. komik geliyor biliyorum. ben bileklik taktım aylarca, bir sürü ilaç kullandım falan, sonra yoga hocam bunu söyledi. uyuşukluklar ve ağrılar nerdeyse tamamen ortadan kalktı.


  • Phoebe  (03.05.12 16:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.