[]

PHP Form, Ajax olayları

şimdi sayfada bi tane form var. bu formda bi tane buton var başka sayfaya post ediyor. ben bu formun içine bi buton daha koyup ona tıklandığında yeni bir sql sorgusu oluşturup ekrana verileri yazdırmak istiyorum. Formun için e form tanımlıyorum, sonra buton post edildiğinde verileri çeksin diye ama formun içine form tanımlanamıyor galiba.

Ne yapabilirim? yardımcı olun..


 
ekrana yazdırmak istediğin veriler tam olarak nedir? bilgileriniz ulaştı... gibi birşey mi?


  • IncredibleMau  (03.05.12 12:20:47) 
soru çok genel olmuş, en azından yazdığın kodu bir görelim, ajax ile yapmak istiyorsun, herhangi bir kütüphane kullanıyor musun jquery gibi?, form içine form koymaya çalışıyorsun o olmaz tabii, anladığım kadarıyla yapmak istediğin şey de o değil zaten. bir sayfaya veri getirmek istiyorsan illa form kullanmak zorunda da değilsin.


  • ocanal  (03.05.12 12:58:19 ~ 13:02:00) 
şöyle açıklayayım,

adam araba kiralama işlemi yaparken bölge seçiyor. bu işlemleri yaparken aşağıda da o bölgeye ait hotellerin listelenmesi gerekiyor. çok fazla otel olduğu için ilk başta bunları getirirsem sayfa çok yavaşlıyor. bunları bi butona bağlayıp butona tıklandığında getirirsem çok sorun olmaz diye düşündüm.

Jquery kullandım bi kça yerde ama çok basit şeylerdi, çok fazla bilgim yok açıkçası.

benim istediğim aslında o butona tıklandığını nasıl kontrol edebilirim? Form'la yapıyorum, form post edildiğinde if($_POST[button]) diye kontrol edip bunun altında verileri çekip ekrana yazdırıyorum. Form kullanmadan bunu nasıl yaparım?
  • contavolta  (03.05.12 13:22:45) 
GET lerle bi dene, sanırım jquery onu çok seviyor.


  • non descript  (03.05.12 13:52:57) 
bölge seçerken hotel listesi de daralıyor galiba. örnek; istanbul tıklandığında istanbul'daki tüm oteller.. bakırköy tıklandığında oradaki tüm oteller aşağıda dinamik olarak listeleniyor.

çalışma mantığı tam olarak bu şekilde mi olacak ?

eğer bu şekildeyse... istanbul'a tıklandığında aşağıda listelenen hotellerin altında bir de link olur. onclick durumunda cagir diye bir fonksiyon tanımlarsın. o fonksiyon ajax ile hotel listesini çeker, callback fonksiyonunda gelencevabı (ki bunun 10 tane hotel olduğunu varsayalım. her tıklandığında 10'ar tane getirsin. mesela..) evet, callback fonksiyonunda gelen cevabı hotel'lerin bulunduğu alana append edersin. her tıklandığında 10 ar tane ekler sonunda.

yapmak istediğin belki bambaşka birşey; yine de bir fikir vermiş oldum.
  • IncredibleMau  (05.05.12 00:34:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.