[]

KDV Tevkifatı?

1 Mayıs'tan itibaren fatura düzenlerken bu tevkifatları ilave etmek gerekecekmiş mi ne öyle bişeyler duydum. Var mı öyle bişey? Nasıl kestiniz dün ve bugün faturaları?




 
oranlar değişti, 1 mayıs itibarı ile yürürlüğe girecekti.
İlave etmeyeceksiniz hatırladığım kadarıyla, yine de bi araştırın derim.

  • arden v2  (03.05.12 11:47:13) 
Güzel de bunun için yeni fatura bastırmak gerekmez mi? Herkesin herşeyi hazırdı da bi ben mi kalmışım böyle? Onu merak ediyorum ben, yeni fatura mı dizayn ettirdi herkes? Yoksa eski faturasına elle mi ilave ediyor tevkifatla ilgili satırları?


  • mabl  (03.05.12 12:06:47) 
kdv tevkifatı yeni bir olay değil ki. senelerdir var zaten. kesilen her faturadave/veya herkese karşı yapılacak bir iş değil. belirli kişilere, yapılan belirli mal ve hizmet teslimlerinde tevkifatlı fatura kesilecek sadece. eskiden de böyleydi. ilgili tebliğde kimlere ve hangi işler dolayısıyla kesileceği yazıyor. 1 mayıs'tan itibaren sadece oranları değişti. bir de oranlar farklı farklı tebliğlerde idi, hepsi kaldırılıp tek tebliğde toplandı. yani daha önce tevkifatlı kesmenizi gerektirecek bir durum yoksa yine kesmeyeceksiniz, sizinle ilgili bir durum yok. aynen devam.


  • kibritsuyu  (03.05.12 12:25:57 ~ 12:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.