[]

İngiltere ve İskoçya Gezisi

Selamlar.

Sevgili İngiltere görmüş, yaşamış, Birleşik Krallık'ta sokakları arşınlamış duyurucular.

Diyorum ki bir U.K. gezisi yapsam kendi çapımda. Kafamda bir iki soru işareti var.

1- 10 günlük bir süre ayırsam, nereleri gezmemi önerirsiniz ? Londra, manchester, oxford ve edinbrugh diye düşündüm ben. Yorumlar ? Öneriler ?

2- Uçak, vize masrafları ve konaklama dışında ne harcarım 10 günde ? Çok müze gezmem, her şehirde illa ki bir gece de olsa ortamlara takılmam gerekir.

çiyığz mayt!

 
2- Orada konaklama bir de ulaşımı saymazsaaakk, sanırsam ki 300-400 pound kadar.


  • lazor  (03.05.12 06:34:59) 
Londra ve Edinburgh'dan yeni dönmüş biri olarak Edinburgh kesinlikle görülmeli derim. Londra kadar pahalı bir yer fakat ulaşımı yürüyerek halledebilirsin. Oxford'a niyetim vardı benim de fakat küçük yer, pek bir şey yok diyenler olduğu için vazgeçtim. Liverpool ve York için çok güzel dediler. Şehirler arası ulaşım, yemek, ufak hediyelik eşyalar, birkaç önemli yere girişi hesaba katarsak 10 günde 600-700 poundu geçeceğini sanmam. Günlük yemek ihtiyacı (3 öğün) için en kötü 15 pound harcarsın. Her gün de ucuz ve az şeyler yemek bünyeye zarar verebilir ama :)

Sabahtan akşama kadar sürekli dolaştığını varsayarsak Edinburgh 2 gün, Londra ise 7 gün alır. Tabi ben Londra'da hemen her yere gittim. Gezi kitapçığını bitirdim nerdeyse :) British Museum'a gitmem, London Eye'a binmem, Tower of London ve Tower Bridge'i vs dıştan görürüm dersen 7 gün daha da kısalır.
  • turcino  (03.05.12 07:29:40) 
1-londra, oxford, cambridge, bath+stonehenges, brigton zaten direkt görülmesi gereken yerler o kadar gelmişken. manchester ve edinbrugh'u bilemicem. londra'ya en az 4 gün ayır derim. yukarda saydırklarımda londradan trenle yada otobüsle 1er günlük yerler. iskoçyaya gitmek konusunda iddialıysan uçakla gitmeni tavsiye ederim zira trenle yolculuk çok uzun sürer, zaman kaybedersin yolda.
2-harcamalar son derece kişisel zevk ve alışkanlıklarla alakalı olduğundan değişken rakamlar çıkabilir.

  • kalinixta agapi mou  (03.05.12 11:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.