[]

telefon yasağı

Belediye otobüslerinde ve benzin istasyonlarında telefonlarımızın kapalı olması neden isteniyor. yasak olmasının temel nedeni tehlikeli olması mı? tehlikeliyse neden tehlikeli? tehlikeli değilse hadi otobüsü anladım da benzin istasyonlarında neden yasak? rahatsız olunuyorsa insanlar kendi aralarında da konuşuyor sesten rahatsız olunuyorsa bilmem kaç model otobüs motorundan 120db ses geliyor. amaç nedir? "kapat şu telefonu otobüs bozulacak" diye bağıran yolcuyu teknik bir cevapla nasıl göt edebilirim?




 
cevabından bağımsız, bu konuda teknik bir cevapla kimseyi göt edemezsin.
ordan 2 teyze 1 amca çıkar saçını yolar verir eline, kuyruğunu kıstırır kaçarsın.

  • drip nick i zaten kullanilmakta  (03.05.12 00:10:06) 
benzin istasyonunda tehlikeli çünkü elektrikle çalışan aletler bunlar. benzin de hayli uçucu bir sıvı, istasyonda kokusunu bu kadar keskin alabilmenin sebebi bu. noktaları kendin birleştir. aynı şekilde sigara da yasaktır.

otobüslerde fren sistemini manyetik etkilerden koruyan bir sistem yoksa telefon risk oluşturuyor. riskin boyutunu bilemem. yeni otobüslerde bu sorun yok. bu yüzden kalktı uyarılar.
  • cro.magnon  (03.05.12 00:11:05 ~ 00:13:12) 
sanane lan kamil diyerek göt edebilirsin. Otobüslerde fren kilitlenmesi diye bir bahane uydurdular, asıl amaç, insanların telefondakiyle LAN OLUM BUGÜN BİR KARI gördüm şeklinde, hayvansı ses tonunda konuşmasını önlemekti. Çünkü insanlar toplu taşıma aracında nasıl konuşması gerektiğini bilmiyor. Yanında arkadaşınla konuşmana karışamazlar ama onu da bağırarak yaparsan ters ters bakarlar, zaten kaç kişi arkadaşıyla biniyor ki otobüse.

Sonra zaten o yasak logolarını kaldırdılar, millet cayır cayır konuşuyor.

Benzin istasyonunda da benzin buharı mı ne karın ağrısı, cep telefonu mevzusundan alev alabiliyor diye yasak. Hatta statik elektrikten dolayı bile yangın çıktığını izlemiştim discoveryde. İnsanlar koltuklarından kalkıp kendi benzinlerini koydukları sırada atlama vs şeklinde alev alma olabiliyormuş
  • bonjurkes  (03.05.12 00:11:30) 
dalgalardan yangın çıkabilirmiş istasyonlarda.


  • cecilia  (03.05.12 00:11:35) 
Belediye otobüslerinde ABS yoksa yasak olmasına gerek yok.Mekanik freni değil elektronik freni etkiliyor.Önce onu bir öğrenin hangi tür fren varmış araçlarında.Akaryakıt istasyonları farklı.Oluşan yoğun manyetik alanın statik yüke dönüşerek kıvılcım çıkarma riski, o kıvılcımın da yakıta temas etmesi riski.Patlayıcı madde olan hemen her yerde telefon yasaktır zaten.Bazı yerlere kapalı olarak da sokulmaz, telefon dışarda bırakılır.


  • grgn  (03.05.12 00:30:28) 
cep telefonunu kapatsan bile o otobüs telefondan kat be kat daha fazla manyetik dalga yayan baz istasyonlarının yanından geçiyor, bozulsa onlarda bozulur zaten. bu açıklama mantıklı bir insan için yeterli diye düşünüyorum.


  • master of orion  (03.05.12 00:51:02) 
benzin istasyonlarında herhangi bir tehlikeye yol açmadığı defalarca denenip ispatlandı
otobüste ise gürültünün engellenmesi sebebiyle abs konusunun uydurulduğuna inanıyorum. tüm arabalarda abs var bir tek otobüslerinki mi etkileniyor?

yani otobüste seni uyaran birine gözün kesiyosa hadi len diip devam et.
  • n62  (03.05.12 12:02:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.