[]

Android tel.'de Link2SD programı

Selamlar... Android telefonda kullanılan bu Link2SD programındaki "sd karta taşı" özelliği ile "sd karta linkle" düğmesinin farkları nedir acaba? Hangisini yapmak veya yapmamak daha mantıklı olur sizce.

(Yazılımı tarif dildiği gibi kurmaya çalıştım. Öncesinde sd kartı bir partition programıyla ikiye böldüm. Yalnız bu sd karta linkle özelliği ile ne kazandığımız hala anlamış değilim. Ben bu programı kurunca ikiye böldüğümüzsd kartın bir bölümü bizim tel.in kendi (internal) hafızası gibi görünecek diyordum ama olmadı maalesef. Şu anda bu programın APPS2SD'den tek farkı onun sd karta taşıyamadığı programları da taşıyabilmesi. Ama sanki biraz daha fazlası varmış gibi geliyor. En basitinden bu "sd karat linkle" özelliği ile ne elde ediyoruz onu bir anlatan olursa çok sevinirim. Bu arada tel rootlu.)


 
senin ihtiyacın olan a2sd. ext partition ı dahili hafıza olarak gösteriyor telefona. Bunun için bunu destekleyen custom rom kurman lazım. Eğer stock rom kullanıyorsan ancak link2sd falan kullanabilirsin. O programlar sadece programları sd karta taşır.

xda-developers.com sitesine gir, forumdan telefon modelini bul, development kısmından konulara bak, custom romları incele. Çok incele az uygula, her bulduğunu telefona yüklersen başın ağrır. Oralardan a2sd destekleyen rom bulman lazım
  • bonjurkes  (03.05.12 00:03:31) 
Hocam teşekkür ederim ama rom kurmayla gereçekten uğraşacak durumum yok. İmkan olsa root bile yapmayacaktım ama yer sıkıntısından mecbur kaldım işte.

Sen bu link2sd'deki "sd karta linkle" işlevinin "sd karta taşı"dan farkını biliyor musun acaba?
  • erdinc  (03.05.12 00:06:12) 
cihazın ne bilmiyorum, galaxy ace ya da wildfire S ise ki bunlar internal memorysi dar olan cihazlar, tek çözüm a2sd.

Karta linklemekle, karta taşımanın farkını hatırlamıyorum ama, biri telefonun hafızasından 10 mb alıyorsa, öbürü 9 mb alıyor. Çok süper etkileri yok. Ben telefona 10 15 app kurunca hafıza doluyordu, rom yükledim, şimdi 40 50 tane app var sorunum yok.
  • bonjurkes  (03.05.12 00:13:49) 
sd karta taşı olayı, o program link2sd olmadan da ayarlardan yapabildiğin olay. programı yüklemedeki amaç bin tane apk yükliyimse eğer linkle diyceksin. turkcell t20 kullanıyorum, link2sd sayesinde 93 tane uygulama var telefonumda. kasıyo ama bi yerden sonra haberin olsun :)


  • njtbcrn  (03.05.12 00:53:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.