[]

Interrail - Ortak Banka Hesabı

Selamlar duyuru ahalisi,

Bu yaz bir arkadaşımla interrail yapacağım, birçok ayrıntıyı düşündük fakat üzerimde tüm paramı yolculuk boyunca taşımayla ilgili endişelerim var. Acaba paramı Avrupa genelinde kullanabileceğim bir banka hesabına yatırsam, ardından gittiğim ülkelerde atm'den paramı çekerek harcasam diye bir düşünce takıldı kafama, böyle bir şey mümkün müdür? Var mı böyle genel bir Avrupa bankası?

Teşekkürler şimdiden.

 
özel bişey yapmana gerek yok. kartın zaten visa, mastercard vs. ise her zaman para çekilecek atm bulunur.


  • tepedeki psychedelic adam  (02.05.12 23:01:00) 
Kur farkı + varsa işlem başına sabit ücret ödeyeceğinizi de göz önünde bulundurun.


  • uyku inadim inat  (02.05.12 23:15:40) 
bel cüzdanında, donuna dikeceğin cepte taşırsın sorun olmaz bence..


  • isyanim var ulaan  (02.05.12 23:17:16) 
aynı şey, banka kartını da kaybedebilirsin. paran gitmemiş olur ama daha kötüsü yabancı bir ülkede beş parasız kalırsın. böyle bir durumda kimliğini ispat edip yeni kart çıkarma şansın çok düşük. yanılmıyorsam sadece american express de böyle bir hizmet vardı.

askerler için boyun cüzdanları var paranı o şekilde taşıman en güvenlisi. hatta pasaportunun ve resmi evraklarının bir fotokopisini seyehat ederken her zaman yanında bulundur ayrıca para ve kredi kartlarını tek cüzdanda tutma. biri giderse diğeri elinde kalır.
  • orpheus  (02.05.12 23:48:05 ~ 23:49:53) 
@orpheus amma yapmışsın. kartsız kalırsa türkiye'den birisi istediğin şubeye western union veya moneygram ile para gönderir. pasaport ve şifreyle parayı alırsın. dünyanın sonu değil yani.

bence miktar nakit ve kredi kartı kombinasyonu iyidir. sonuçta bankamatikten de çeksen kur farkı olacak kredi kartı kullansan da...
  • merhum  (03.05.12 08:20:50 ~ 08:21:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.