[]

göbekte hissedilen nabız

vücudu iyice yorduğumda ve yatıp dinlenme gereği duyduğumda farkediyorum bunu. elimi doğallıkla göbeğimin üzerine koyduğumda orda da atan bir nabız hissediyorum. bayağı da güçlü. bir yumru şeklinde atıyor sanki. çoğunlukla kalbimle aynı periyotta gitse de, bazenleri birbirine yakın arabaların sinyallerinin birbirini geçmesi gibi değişebiliyor atımı. böyle birşey vaki midir? ayrıca alakası var mı bilmiyorum ama kalbim böyle güçlü bir şekilde can havliyle atarken eğer sağ yada sol kolumun üzerinde yatıyorsam baya baya vücudumu sallıyor kalp atışım. nedir bu olay?




 
bana da aynısı oluyor efenim, bu atış esnasında göbeğime dokunan bir el kendi suratında patlayan tokatıyla kendine gelebilir, endişelencek bişiy diyl bence de.


  • insensitive  (18.09.08 15:26:27) 
bende de oluyor o :) sadece gobekte degil, hissetmek istedigin her yerde hissedebiiliyosun.. benim icin gecerli yani en azindan :)


  • katafalk  (18.09.08 16:22:02) 
Ohooo, ben kapi gicirdasa gobegimde nabiz hissediyorum.
bu hissin sebebi muhtemelen atar damardir, buyrun vucudunuzdaki atar damar haritasina:

medical.merriam-webster.com

gectigi her yerde kalbinizle es ritmde atmasi normaldir. hatta erkekseniz, cukunuzdeki damardaki bu ritm elzemdir.
  • egotm  (18.09.08 16:49:08 ~ 16:51:02) 
oha taşak malzemesi olmuş konum. eskiden olmayan bişeyden bahsediyorum. 21 yaşından sonra atar damarın çatlaması fln deil yani olay. ama yine de teşekkürler.


  • hikaye mesture  (18.09.08 17:32:17 ~ 17:32:45) 
tam o bölgeden ama midenin bağırsakların falan arkasından aort damarı geçer. onun atımını hissediyorsunuz galiba. sonradan olmaya başladıysa bir ultrason çektirin. biraz genişlemiş olabilir. ilerlerse abdominal aort anevrizması olabilir. sigara kullanımı varsa ve yüksek tansiyon da başladıysa ihmal etmeyin derim.


  • kibritsuyu  (18.09.08 17:51:45 ~ 19.09.08 09:42:30) 
Suralar da yardimci olur umarim:
www.medhelp.org
answers.yahoo.com
  • ermanen  (18.09.08 20:17:21) 
eş çıkması denir bu olaya bizim orlarda.
çok uzun süre aç kalındığında olur genelde, " eşin çıkmış " derler.
sert zemine sırt üstü uzanıp, karnı aşağı yukarı ovalamak suretiyle rahatlama sağlanabilir.
  • elcikpower  (19.09.08 11:55:09) 
benimde aynı göbekte nabız hissediyorum.buna bizim oradada eş çıkığı derler.midemin üstünde kalp gibi birşey atıyor ve ağrısına dayanmak mümkün değil.neyse .eş çıkığı belirtileri:midede rahatsızlık karın ağrısı gibi sinirlenince ağır kaldırınca uzun süre aç kalınca gibi durumlar olurmuş.benim eş çıkığına ananem bakar size nasıl eş çıkığına baktığını anlatayım sabah aç karınına olur tedavisi:önce belimi çiğnedi sonra sırtüstü yattım.eliyle karnıma yani eşin çıktığı yere bastı.elini belli süre karnımın üzerinde gezderdi yani basarakkarnıma masaj yapar gibi ovaladı.ama o esnada eşin girdiğini hissediyorsun zaten.ama nasıl ağrıyor çok fena.eşin çıktığını nasıl anlarsın midenin üstünde kalp gibi birşey atar ve ne yemek yiyebilirsin rahatsızlık verir.onun için çevrende tanıdğın varsa eş çıkığına baktır.gerçekten faydasını görürsün.eş çıkığını mutlaka bilen ve tedavi eden kocakarı vardır.neyse geçmiş olsun


  • berhunde  (25.07.09 13:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.