[]

Tansiyonu, sekeri ve damarlarinda tikanikligi olanlar icin yemek tarifleri

merhabalar,

annemin durumunu onceden bi duyuruda belirtmistim: www.eksiduyuru.com

kendisi bu yasina kadar hep bol tuzlu yedigi icin ve doktor yagi ve tuzu derhal kesmesini soyledigi icin su anda yemek yemek kendisine epey zor geliyor cunku tat almadigini soyluyor. tuz ve yag kesinlikle yasak, cok az zeytinyagi tuketebilir sadece. sorum o ki yasaklari delmeden farkli baharatlarla (kori olur kisnis olur her turlu baharat olur tansiyona zararli olmadigi surece) lezzetli ve farkli yemek tarifleri biliyor musunuz? nerede bulabilirim boyle tarifleri? ozellikle tansiyon ve seker hastalarina yonelik yemek tarifleri yapan bir site varsa ozellikle super olur, yoksa da yapin lan bence hic fena bi is fikri degil :)

tesekkurler simdiden cevaplar icin

 
tuz nihayetinde zararlı bir şey.
yemek masasından tuzluğu kaldırın ve siz de annenize tuzsuz yemek konusunda eşlik edin.
alışma dönemnde eczanelerde satılan sahte tuzlardan kullanabilir.
  • 9kuyruklukedi  (02.05.12 10:29:47) 
özellikle tarif veren bir site bilmiyorum ama ben yemeklerimi oldukça baharatlı pişiririm. hangi yemeğe hangi baharatların yakıştığını belirlemek biraz zevk meselesi.

örneğin zeytinyağı ile pişirdiğim salçasız yemeklere mutlaka toz zencefil koyarım.

enginar, kereviz,pırasa... gibi. soğan kavrulunca 1 çay kaşığı kadar (tepeleme) toz zencefili ekler 1 dakika daha karıştırır ve içine diğer malzemeleri ilave ederim. zencefili yağda çok bırakmamaya çalışıyorum. tadı acılaşabilir gibi geliyor.

köri, kimyon tuzlu tatlar bana göre. ben de yemeklerimi tuzsuz pişiriyorum. köri patateslere, kimyon da salçalı yemeklere yakışıyor.

fesleğen, kekik, nane; domatesli ya da salçalı yemeklere koyulabilir.
domates kullanıyorsam yemekte kekik ve fesleğen, salça kullanıyorsam da nane kullanıyorum. zaten et yemeklerine kekik yakışır.

toz kırmızı biber, her türlü yemeğe eklenir.
karabiber favorimdir. bir ara içtiğim çaya karabiber eklemişliğim var. ama ben toz karabiberden ziyade değirmen olanları tercih ediyorum. 3 renk, hem iri iri çekilince tadını daha güzel veriyor.

tarçın; yaprak sarması harcına, dolma harcına eklerim mutlaka. üstelik tarçın şeker ihtiyacını keser.

yaprak sarması yaparken harcına nane, zencefil, tarçın ve bol çekilmiş karabiber koyarım.

sarımsak!!!! yemeklerimin baş malzemesi.
bir kaç baş sarımsağı koku geçirmeyecek (bu önemli) bir kabın içine rendelim. (siz havanda dövebilirsiniz)üzerine z.yağı ile hava almasını engelledim. yoğurda eklemek gibi çiğ kullanımlar için değil ama yemek yaparken çok pratik oluyor. 1 çay kaşığı sarımsağı ekliyorum yağa, her yemeğe hoş bir aroma veriyor, piştiği için ertesi gün kokmuyor.

yemeklerimde neredeyse hiç yağ (sadece z.yağı vardır evimde) olmamasına ve tuz kullanmıyor olmama rağmen yemeklerimin lezzetli olduğunu söylerler.

baharat kavanozlarım elimin altındadır; yemeği yaparken koklaya koklaya seçerim bu yemeğe ne yakışır diye...
  • balik kraker  (02.05.12 10:59:37) 
bir de size tijen inaltong'un yemek tarifi kitaplarını öneririm. pek çok baharat, sağlıklı unlar, az yağ ve deniz tuzu ile yapılmış çeşit çeşit tarifler var.

siz tuz maddesini atlarsınız :)

son derece sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleri var.
  • balik kraker  (02.05.12 11:44:10) 
onceki duyurunu simdi okuyorum. yemek tarifiyle filan vakit kaybetme. acilen yapman gereken isleri sayiyorum:

anneni girisimsel nororadyologa gotur. dogrudan girisimsel nororadyologa gidemezsen, dogru durust bir beyin cerrahina gotur ve girisimsel nororadyolog aradigini soyle. eger sah damarina stent takamiyorlarsa, damar cerrahlarinin endarterektomi ameliyati yapmalari gerekiyor.

bunlari yaptirmazsan, annen felc ve yatalak olur ileride.

once bunlari hallet, sonra yemek tarifi filan gibi seylerle ugras. sakasi yok bu isin!
  • compadrito  (02.05.12 23:03:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.