[]

çay ve diyet

diyet yapıyorum. çayı çok seviyorum. şekersiz tabi. şekeri çıkardım hayatımdan. sorum şu ki çayın diyete negatif bir etkisi yoktur dimi? gün içinde toplam 5 bardak çay mesela normal midir? yoksa 2 bardağı geçme falan gibi şeyler mi dersiniz? evet nedir?

not: yeşil çaydır bilmemne çayıdır vs. hiçbirini sevmiyorum. siyah çaydan bahsediyorum. bir ara yeşil çay içeyim dedim diyette öneriliyor diye ama alışamadım hiç sevmedim.


 
şekersiz tükettiğin sürece bişi olmaz.


  • skywalkeremre  (02.05.12 00:59:50) 
iç iç bir şey olmaz. bergamotlu iç oh mis gibi.


  • halitkin  (02.05.12 01:01:06) 
tüketmen gereken suyun artması dışında bir zararı yok. bir de demir emilimini azaltıyor ama bunun diyetle bir ilgisi yok.


  • neira  (02.05.12 01:01:55) 
@neira
tüketmem gereken su neden artıyor?

  • hmm peki  (02.05.12 01:04:48) 
açık cay ıcersen daha iyi olur dıye duymustum ben


  • esinikaybetmiscorap  (02.05.12 01:08:30) 
zamaninda bir yerde 1 bardak cayda sadece 5 kalori mi ne oldugunu okumustum, bu durumda ic icebildigin kadar.


  • lallala  (02.05.12 01:34:14) 
@ock tabi yeşil çayın antioksidan özelliği fermentasyon yüzünden siyah çaydan kat kat fazladır. işlevsel olarak siyah çay en çok diüretik etkisi olan bi şey. antioksidan özelliği yok denecek kadar azdır diyebiliriz. ama diyete olumsuz bir etkisi olmaz su kaybına neden olması dışında. zaten arkadaşlar da onun çzöümünü söylemiş.


  • merena  (02.05.12 09:54:34) 
madem seviyon madem içicen o "kara suyu" bari içine tane karanfil at.


  • evkedisi  (03.05.12 20:11:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.