[]

Kahvaltı için Meyve Suyu

Böyle sabahları kahvaltı niyetine meyve suyu içmek istiyorum ama boyalı, katkı maddeli olanlardan değil. Son derece doğal, vitamini bol olanlardan. Nereden bulabilirim? Ne önerirsiniz marka olarak?




 
portakal al onu sık?


  • uzun sacli mazosist  (01.05.12 22:45:10) 
meyve sularının %100 olanları var. içinde şeker veya başka tatlandırıcı, aroma kullanılmıyor.

ancak bunlar da meyve suyu konsantrelerinden yapılıyor. konsantreden yapılan meyve suları taze sıkılmış meyve sularına göre daha çok şeker içeriyormuş. buna dikkat etmek gerekiyor. yani ne güzel %100 meyve suyu diye abanmamak gerek.

migros, carrefour, macrocenter gibi büyük marketlerde taze sıkılmış, katkısız, raf ömrü 3-5 gün olan meyve suları var. "exotic" markanın ismi. bunlar çok güzel ama litresi 5-6 liraya geliyor. en sağlıklı bunlar.

en güzeli evde kendiniz sıkmanız aslında. çok da zor değil.
  • mea maxima culpa  (01.05.12 22:47:46) 
pınar'ın portakal suyu gayet güzel. %100 olanı tabi. bir de dimes de iyidir.


  • sinematematikci  (01.05.12 22:49:17) 
her öğünde en az 20 25 gram protein almanız gerekmekte (günde 6 öğün yediğinizi düşünürsek) ki meyve sularından bunu karşılamanız malesef pek te mümkün değil. dolayısıyla bir şekilde peynir veya yumurta veya süt ile desteklemeniz gerekmekte.


  • okumayi sevmeyen okur  (01.05.12 22:51:17) 
kullanışlı bir katı meyva sıkacağı alıyorsun, sonra manava gidip elma, nar, muz, portakal, havuç beşlisini alıp sabahları sıkacağın içine atıyorsun, sonra köpüğünü süzüp bardağa boşaltıyorsun afiyetle içiyorsun, dişleri fırçalayıp evden çıkıyorsun.


  • calmdown  (01.05.12 22:53:32) 
bunu aliskanlik haline getirip, uzun yillar devam ettirirsen, seker hastasi, kolon kanseri ve pankreas kanseri olma riskin yukselir.


  • compadrito  (01.05.12 23:14:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.