[]

chrome neden kasıyor?

chrome kullanıyorum.
imdb.com'da çok değil 5 sekme açıyorum. 6. sekmede kasmaya başlıyor. neden olabilir? özellikle sekmeleri açarken diğer sekmelerde sağa bile tıklaya mıyorum.

windows 7
Intel® Core™ 2 Duo işlemci T8100, 2,10 GHz
3 gb ram
160 gb harddisk
Video adaptörü : NVIDIA® GeForce™ 8400M GS
Video RAM : 256 MB atanan olmak üzere en çok 1023 MB Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği

 
firefox kullanın, o kasmıyor.


  • klassno  (01.05.12 21:15:27) 
tuneup utilities vb. bir yazılımın deneme sürümünü kurup bilgisayarınızı bir güzel bakımdan geçirin derim. Defragmentation yapın, arka planda çalışan uygulamalara bakın gereksizleri kapatın(bunu msconfig.exe yi açarak da yapabilirsin)

Ben maşallah Core2duo t6670 2.20 ghz, 3gb ramli laptop'umda bırak 5-6 sekme web sitesi açmayı fullhd video kurgusu-render yapıyorum, deli gibi yoruyorum makinayı. Sistemin kötü değil yani.

(Not: windows kaç bit? 64bit ram'i vs. daha efektif kullanıyor diyorlar da..)
  • rodriguez2  (01.05.12 21:15:42) 
Sistem 32 bit ama 64 bit olsada chrome o kadar ram kullanmaz diyorlardı.64 bit mi kursam?


  • dereotu  (01.05.12 21:29:40) 
Sistemin gayet iyi. Benimki daha düşük olduğu halde en az 8 sekme açık gezerim. Ekstradan Photoshop ve Notepad++ açıktır. Fakat haftada bir bakım yapmayı ihmal etmem. Sana da öneririm. rodriguez2 arkadaşın dediği gibi bakım yapmak gerek.

Eğer şunları yaparsan çok rahatlayacağından emin olabilirsin:

- CCleaner (Haftada bir temizlik yap ve kayıt defterini de kullanmayı ihmal etme)

- Disk birleştirici (Haftada bir ister Windows'un içinde bulunan disk birleştiricisini kullan, istersen de güvendiğin bir yazılım ile zamanla parçalanan diskini birleştir)

- Run > msconfig (Başlangıç sekmesinden gereksiz uygulamaları kapat)

- Run > prefetch (Birikinti dosyalar. Hepsini shift + delete ile kökten kaldır)

- Run > %temp% (Birikinti dosyalar. Hepsini shift + delete ile kökten kaldır)

- Run > %appdata% (Program ekle kaldırdan kaldırmış olduğun programların kalıntı klasörlerini/dosyalarını sil)

- Run > regedit (Program ekle kaldırdan kaldırmış olduğun programların kalıntı kayıt girdilerinin klasörlerini sil. Silerken çok dikkatli ol, bilmediğin kayıt girdilerini silmek riskli olabilir) bunu yapmak için: HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > (burada varsa sil. yoksa;) > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Uninstall (klasörününde içeriğine girerek aynı şekilde, kalıntı kayıt girdilerinin klasörlerini silebilirsin)
  • ekmekarasibilgisayar  (01.05.12 23:54:18 ~ 23:57:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.