[]

Arsenal menajeri Arsene Wenger

İngiltere premier liginde teknik direktörlere neden menajer deniyor, ben hiç R.Madrid menajeri Mourinho vb. bir söz duymadım, menajer ve teknik direktör tamamen aynı anlama mı geliyor yoksa arada fark var mı?




 
trkiyedeki teknik direktör ile ingilteredeki menajerlerin bildiğim kadarıyla baya bir yetki farkı var.


  • cedric tweedledee  (01.05.12 20:12:35 ~ 20:12:47) 
bu duyuruyu bugün içinde buralarda gezerken görmüştüm. hatta altına wikipedia açıklaması da verilmişti. flood.


  • koseli cember  (01.05.12 20:15:56 ~ 20:16:08) 
@koseli cember istediğim cevapları alamadım o yüzden yeniden açtım, artı duyuruyu açma zamanı da gelen cevaplarda çok etkili bana somut cevaparla gelin biri transferde tam yetkili diğeri değil falan gibisinden, yok ingiltereye özgüymüş bilmemne hadi ya


  • speedy  (01.05.12 20:19:50 ~ 20:26:32) 
aynı tartışma fb'de aykut (menajer) - daum (tek. dir) arasında olmuştu. menajer aynı zamanda tek. dir olabilir isterse menajer olarak kalabilir. beğenmezse tek. dir. kovabilir. transferlerde son söz sahibi menajerdir. (genç yetenek vs izleme transfer görüşmeleri yapar.

teknik direktör sadece futbol takımı (saha içi) ile ilgilenir. transfer listesi verebilir ama transferin içine dahil olmaz.

realde menajerler var birden fazla yani. kulüpten kulübe değişiyor yetkiler. (mesela zidane bii ara menajerlerden biriydi.) barçada benzer sistem var. ama ingiliz kulüplerinde tek adam sistemi var. alex ferguson - arsene ve bizdede f.terim, aykut k. (şimdiki)
  • istenmeyen_adam  (01.05.12 20:45:54) 
Genel olarak menejerlerin klüp sportif bütçesini kullanma yetkileri daha fazla. Teknik direktör sadece takımla ilgilenir. Menajer ise maaşlar, transfer bütçesi, altyapı yönetimi filan çoğu şeyden tek yetkilidir.


  • homo sapiens gotgobekus  (01.05.12 21:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.