[]

IP adresiyle ilgili mühim bir soru

100'den fazla aktif kullanıcısı olmayan bir internet sitesinde, benimle aynı blackberry ip adresiyle girilmiş benden başka bir hesap bulunuyor. farklı bir üyenin benim telefonumdan siteye giriş yapmış olması "imkansız". farklı bir üyenin benim şifremi bilip, kendi telefonundan benim adımla girmiş olması da pek mümkün değil. (şifremi bilen, bu siteyi bilen hiçbir tanıdığım yok.)

sorum şu: blackberry'nin böyle bir olayı olabilir mi? yani böyle çok büyük bir tesadüf? ya da bu ip adreslerinin hangi telefona ait olduğunu bulmamızın bir yolu var mıdır? ya da bu konuyu başka ne türlü açıklığa kavuşturabilirim? fikir verebilecek arkadaşlar var mı?


 
önce bi soluklan pandispanya..

blackberry ip adresi diye bir tanım geçersiz, cihazların MAC adresleri olur, internete bağlanmak aracılığıyla kullandığınız router'in bir IP adresi olur diye özetleyelim (aslında bu da yanlış neyse). Benimle aynı IP adresine sahip şu an 4 cihaz internette dolanmakta örneğin. Aynı "modem"e bağlıyız, IP adreslerimiz aynı..

Sorunuzun cevabı sizin modeminize bağlı başka bir blackberry :) farklı bir kullanıcı adı, ip adresinizin aynı olması, aynı modemi kullanmanızdan mütevellit.
  • Dr. Kissingher  (01.05.12 19:16:50) 
bu telefonla değil de daha çok internet servis sağlayıcı ile ilgili bir durum. ortak bir internet mi kullanıyorsunuz kafelerde falan?


  • f2dx  (01.05.12 19:17:16) 
modemle bu cihazımdan daha önce hiç internete bağlanmadım. bis kullanıyorum, turkcelle. gittiğim herhangi bir yerde herhangi bir modem de kullanmadım. evime blackberry'li birisi gelip evimdeki modemle benim girdiğim o siteye de girmedi. anlayamıyorum.


  • pandispanya  (01.05.12 19:20:05 ~ 19:23:22) 
illuminati o zaman :)

ihtimalleri sayıyorum;
elimizdekiler: ayni ip adresi, aynı site, farklı hesap adı, başka bir tanıdığınız bu siteyi bilmiyor(belkide biliyor?)

-aynı ip adresi-
--Statik IP'li bir servis
SONUÇ: 1-Kesinlikle sizin modeminizden siteye giriş yapıldı.
2-Bu siteyi başkası bilmiyor ise, bu sizsiniz. Değil ise başka bir blackberry'den ya da sizinkinden başka bir kullanıcı giriş yaptı.
--Dinamik IP'li bir servis(olağan)
üstteki sonuçlar'a ilaveten:
IP değişimleri sirasinda, büsbüyük bir tesadüf sonucu, 1 önce kullandığınız IP, aynı siteden, bir başka kullanıcıya devroldu.

varıcağın sonuçlar bunlar.
  • Dr. Kissingher  (01.05.12 19:29:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.