[]

Otostop?

Uluslar arasi otostop yapan oldu mu? Olduysa hangi ulkeler genel otostopculara kotu davranislarda bulunur? Eger avrupayı otostopla geziceksem hangi ulkeleri transit gecmem gerekir?




 
doğu avrupada 6 ülkede yaptım. hiçbirinde kötü bir olayla karşılaşmadım. aksine iletişim bilgilerini alıp hala görüştüğüm insanlarla tanıştım. yemek, içecek ısmarlayanlar oldu. özellikle romanyada çok yaygın bir ulaşım biçimi. ama benim başıma gelmemiş olması kimseye gelmeyeceği anlamına da gelmez, insandan insana fark var. barselonada çantası çalınan leh arkadaşım da var, romanyada şoförün seks teklifini kabul etmediği için dağ başında arabadan indirilen arkadaşım da var.
bir ülkeden bir ülkeye geçerken özellikle tırlar çok iyi oluyor. uzun yol gittikleri için bir ülkeyi boydan boya tek araçla geçebiliyorsunuz. ayrıca araçlar çok rahat, şoförler yalnız gitmek istemediklerinden otostopçu almaya meyilli ve yakıt parasını kendileri vermedikleri için para istemiyorlar. ne olur ne olmaz araçlara binmeden para vermeyeceğinizi söyleyin, sonra sorun çıkmasın. ben bunu söyleyince "kapıyı kapat" diyip giden birkaç kişiyle karşılaşmıştım.

  • orange coffee  (30.04.12 22:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.