[]

Emek Sineması nedir ?

Emek Sineması neden yıkılacak ? Yıkılınca yerine ne yapılacak ? İnsanlar yıkılmasına neden karşı çıkıyor ?

Siyasetten uzak objektif cevaplar gelirse sevinirim.


 
emek sineması aslında bi ekmek fırını. Burada çok büyük bi yanlış anlaşılma var. Fırın tarihi, yıkılmasın diyorlar zira taksimin en güzel böreklerini o yapar.


  • arden v2  (30.04.12 16:45:06) 
abd'de 50 yıllık binalar tarihi eser olarak korunurken bizde çok daha eski binalar rant uğruna otel motel pastane kestane yapılıyor. konu bu. orası yıkılıp veya taşınıp (nasıl taşınacaksa) avm yapmak istiyorlar. biz akp düşmanları da buna karşı çıkıyoruz. biz. evet biz.


  • ben smyrna  (30.04.12 17:01:04) 
sanırım birkaç binadan oluşan o adanın restorasyonu için yıkım kararı alınmıştı. kapattılar ama yık(a)madılar. iş iyice arap saçına döndü. halen net bir sonuç yok. yıkıp yerine ne yapacakları da muamma. kimisi avm diyor (ama demirören avm'nin yanına bir avm daha dikmezler sanırım), kimisi yerine başka bir sinema diyor.

insanların yıkımına karşı çıkmasının nedeni bir kamu malı iken özel bir şirkete kiralanması. kültürel değerinin bulunması. istanbul'un sanat ruhunu temsil etmesi.
  • sir gawain  (30.04.12 17:04:51 ~ 17:06:04) 
emek sineması ve hanın olduğu adaya avm ruhsatı verildi. sonrasında gelen tepkiler nedeniyle sinema eklenmesine karar verildi. sonra yine gelen tepkiler üzerine emek sinemasının aynı yerinde bir sinema yapma. daha doğrusu sinemanın girişini üst kota taşıma kararı aldılar. ama bütün bu kararlar hiç bir şekilde koruma ve restorasyona yönelik değil. sıfırdan yeni bir bina yapma amacına yönelik.
taksim ve çevresinde ciddi bir rant var. bu rantı da hükümete yakın şirketlere pazarlıyorlar. demirören avm, tarlabaşı projesi, taksim meydan projesi, emek sinemasının olduğu adanın projesi. vb. vb. bütün bunlar kültürel kimlik sahibi olmayan tamamen alışveriş merkezi ve otel kullanımına yönelik projeler. taksim gibi kültürel öneme sahibi çok özel bir yerde böyle projelerin söz konusu olması bile bir mimar olarak benim utanç kaynağım.

  • faaip de oiad  (30.04.12 17:49:22) 
topkapı sarayı'nı yıkıp yandaşa peşkeş çekmek, yerine avm dikmek, tepkileri susturmak için de miniatürkteki topkapı sarayı maketini avm'nin üst katına taşımak gibi bişey.

not: işbu cevapta biraz abartı öğesi vardır.
  • kalimotxo  (30.04.12 18:18:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.