[]

afyon alkol kullanımı yasağı

bu afyon'daki yeni yasak ile beraber aklıma bir soru takıldı. afyon'da halka açık alanlarda içki tüketmek yasaklandığına göre normal şartlarda türkiye'de dışarıda alkol içmek serbest mi öyleyse?




 
normalde yasak diye biliyorum (en azından istanbul için) hatta bir kaç sene önce üsküdar belediyesiydi galiba bu yönde resmi bir karar da çıkarmıştı.


  • passenger  (30.04.12 11:54:50) 
bilmiyorum benim mi yanlışım var ama afyon valiligi bizim böyle bi şeye yetkimiz yok bu kanunu hatırlattık ve uygulama da daha ciddi olduk gibi bir acıklama yaptılar. öyle kafalarına göre koydukları yasak yok.

türkiye'de yasak zaten dışarıda alkol kullanımı.
  • rurouni  (30.04.12 12:10:57) 
ben de dışarıda içmek zaten yasaktı, ee bu afyon'daki olay ne o zaman diye düşündüm.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (30.04.12 12:14:08) 
insanların gözüne sokmadığn sürece,insanları rahatsız etmediğin sürece,adabınla oturup içtiğin sürece kimsenin bir şey diyeceğini zannetmiyorum ama yine de bilmediğin mekanda riskli iş. Ama ben bizim burada dışarıda çok içtim hatta polisler bile afiyet olsun gençler diyip geçti gittiler.


  • skywalkeremre  (30.04.12 12:17:45) 
afyonda bir mevkii varmış. adını hatırlamıyorum şimdi. orada içen bazı tipler rahatsızlık çıkarmış. o nedenle adını hatırlamadığım mevkiide yasaklanmış diye duydum.


  • sutlu nescafe  (30.04.12 12:24:15) 
dışarıda içki içmek yasak değildir. elinizde bira ile, istediğiniz gibi sokak sokak turlayabilirsiniz. içip içip milleti rahatsız ederseniz sıkıntı orda başlar.


  • trinitrotoluen  (30.04.12 12:37:43) 
normalde de yasaktır. kimseyi rahatsız etmediğim halde izmir'de ekip arabası tarafından kışkışlanmışlığım var.

üstelik iki sokak ötesi barlar sokağı iken.

yani ortada bir kabahatler kanunu var. bunun uygulaması polisin inisiyatifinde. ses etmediği de olur, uyarıp geçtiği de, ceza kestiği de.
  • jangara  (30.04.12 13:02:56) 
aslında türkiyedeki suistimale en açık olaylardan biri de bu alkol kullanımı.
halka açık yerlerde alkol tüketmek yasak değil, ancak sarhoş olup çevreye rahatsızlık vermek kabahatler kanununa göre suç.

burda kimin kime rahatsızlık verdiği , alkolü alan kişinin sarhoş olup olmadığı kanısına varmak da tamamen kolluk güçlerinin insiyatifinde maalesef. Yani polis bir vatandaşı alkol kullanırken görürse sen çevreye rahatsızlık veriyorsun diye yanılmıyorsam 69 tl ceza da kesebilir. Ya da afiyet olsun diyip geçip gidebilir.

Afyondaki halk da ağzıyla içmeyi bilmediği için bu karar saçma ama doğru oldu maalesef. Sözkonusu yer olan Hıdırlık parkı afyonun en güzel seyir , mesire yeri. Ama biracılardan, şarapçılardan , şahin görünümlü doğanlardan, tüplü ve öfkelilerden parkın yanına bile yaklaşamazsınız.

birileri de valiye eğer alkolu yasaklarsa tum derdin biteceği gibi dahiyane bir fikir sunmuş sanırım. o da en kolay yolu seçmiş.
  • buubuu  (30.04.12 23:10:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.