[]

Ingiltere'den telefon almak ve pay as you go sorunsali ile tax free

Telefon alacagim ama magaza gorevlileri kafami karistirdi. Ingiltere'den pay as you go olani alirsam Turkiye'de kullanamazsin ve kullanirsin diyen de var. Istedigim telefon Orange magazasinda 400 pound (pay as you go var bunda) iken warehouse denen magazada 450 pound (tamamem sim free).

Telefonu pay as you go alsam Turkiye'de kaydettirip sorunsuz kullanabilir miyim yoksa direkt sim free mi olmali? Hatta hangi magazadan almaliyim Londra'da?

Ayrica vergi iadesi icin herkes bir sey dedi. %10 veya %20 alirsin diyorlar. Ne kadarini alirim? Simdiden tesekkurler cevaplar icin.

 
499 pound luk telefon için 54 pound vergi iadesi aldım. tek bu soruna cevap verebilirim.


  • mustancigano  (29.04.12 23:13:02) 
Vergi iadesi için satın aldığınız mağazadan vergi iade formu doldurtmalisin. Pay as you go alırsanız sim kilitli ooperatörün sim kartını kullanamazsınız . Sim kilit şifresini de o2 pay as you go larda satin aldıktan bir yıl sonra veriyor .


  • bp10  (30.04.12 01:04:24) 
O şifreyi 10-15 pounda kırdırabilirsin hemen oralarda bir yerde.


  • lazor  (30.04.12 06:06:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.