[]

tüm sporcular toplansın, size bir sorum var!

sevgili siks pekler, van damlar;
bayan kişisi olarak biraz forma girmeye niyetlendim. derdim kilo vermek değil (52 kg-boy:1.65) fit olmak ve karın bölgesini sıkılaştırmak asıl amacım..

Ender Saraç'ın 3 haftada incelten-sıkılaştıran 10 hareketine başlamak istiyorum.
www.youtube.com

ama aklıma takılan bişey var:
3 hafta boyunca hergün sabah akşam 15 er dakika yapılmasını söylüyor. ama video altı yorumlarından ve sonraki kısa araştırmalarıma göre kasların kesinlikle bu kadar yoğun çalıştırılmaması, gün aşırı yapılmasını savunuyorlar.
şimdi 2 sorum var:
1- E.Saraç ın söylediği programa uyarsak herhangi bir zararını görür müyüz?
2- 3 hafta sonrasında hareketleri kesmemek mi gerekiyor, azaltmalı mı, ne yapmalı?

**bir de şöyle bir video var:
www.youtube.com
aynı sorularım bu video için de geçerli..
bonus soru: siz hangisini tavsiye edersiniz? ikincisi erkekler için mi daha uygundur?

 
15er dakika yapınca kaslar fazla yorulmaz. günde iki üç saat çalışırsan bir gün ara vermen gerekir.

sıklaşmak istiyorsan zaten az ağırlıkla çok set üzerinden çalışma yapman gerekir. bu çalışma da çok set sunuyor sana.
  • fakyoras  (28.04.12 22:52:42) 
youtube video doğru hareketler var sana kalmış ne kadar çalışman gerektiği sakatlanacak bir hareket değil ama abartmamak lazım ağrı çekmemek için günde 2 kere yapabilirsin. mesela ben yine youtube da (bkz: 8 min abs ) diye bir program yaptım zamanında zor geldi bıraktım boyun ağrıtıyor alışana kadar.


  • gündüz m  (29.04.12 00:02:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.