[]

Bir çikolata vardı eskiden...

Milas'ta anneannemlerde ve onların komşularında çok olurdu bundan eski bayramlarda. Şimdi bu çikolata küçük, tane tane bir şey. yani milka falan gibi tek pakette değil de bu misafirlik .kolatalarından işte. ama o yuvarlak, kare falan olanlardan da değil. kağıda sarılı her bir taneden bir sürü var ambalajın içinde. peki nasıl bir şeydi bu?
dışı bildiğimiz sütlü çikolata. ama içi, ah içi... bunun içi de beyazdı. ama hindistancevizi veya octavia muhallebisi gibi beyaz değil. ne aromasıydı o bilmiyorum. dışı sütlü çikolata, ki o kısmı inceydi. içi de beyazdı, hafif sertti ama öyle ok sert değildi. sanki mora çalan koyu pembe gibi hatırlıyorum adını ama emin değilim. bu çikolatanın adını bilen, nerede satıldığı hakkında en ufak bir fikri olan varsa yalvarırım yazsın buraya. parçacıklı falan değildi, beyaz çikolata gibi de değildi. böyle bembeyaz ama hafif şeffafımsı gibi. tanecikli değil. ne sert ne yumuşak. bulun yalvarırım :(



 
ülker gökkuşağı olabilir mi?

www.markaharitasi.com
  • infernalcadre  (28.04.12 19:39:25) 
tasvirde sıkıntı var zor anlaşılıyor yani cismini anlamadım bir kere kare değil ama ne ? :) epey kastım ama yok çıkmadı ikame olabilecek bir çikolata bul benece ya da anaannene sor hayattaysa.


  • gündüz m  (28.04.12 19:50:04) 
ben bunu biliyoruuum
kucuk dikdortgen olarak kalmis aklimda. evet morumsu bi renk diye de hatirliyorum, o icinin beyazi inanilmazdiii

bayramlarda denk gelirdi eskiden.
anneme soracagim :)
edit: benim dedigim gokkusagi degil
  • somethinginthewayshemoves  (28.04.12 19:54:06 ~ 19:57:36) 
biliyorum ben de. dediğin gibi hindistan cevizli falan değildi. hafif acımsı bir tadı vardı hatta.

dışındaki kabın siyah üzerine altın renkli olduğunu hatırlıyorum. kımıl kımıl ambalajın içinde bir de ince beyaz kağıt ambalajımsı bişey olurdu yamulmuyorsam. ismini hatırlayamayacağım şu anda ama bildim yani en azından:) tabi aynı çikolatadan bahsediyorsak.
  • dwyn  (28.04.12 20:14:31) 
içi pralin. çakma çikolata. mabel olabilir mi?
www.mabel.com.tr bi bak.

  • ben smyrna  (28.04.12 20:20:10) 
  • ben smyrna  (28.04.12 20:20:39) 
marzipanlıdır acıysa. herhangi bir marzipanlı çikolata işini görür.


  • goldentitan  (28.04.12 20:22:31) 
bende milaslıyım ve tarif ettiğin çikolatalardan bende ölümcül yedim. hey gidi günler hey... anneannem falan demişsin ayrıca kuzen sen misin?


  • canhavli  (28.04.12 20:40:52) 
lord olabilir, balin lord falan böyle bir şeyler hatırlıyor gibiyim çünkü. ülker gökkuşağı değil bahsettiğim, o da fena değildi de, bu dediğim değil. küçük dikdörtgen bir şeydi.raffaelo hiç değil, o baya uzak bahsettiğim çikolatadan. mabel değildi galiba da onu incelerken beyaz fildişi meyveli diye küçük dikdörtgen bir çikolata gördüm, "acaba" dedim o yüzden.
@canhavli: ben aslında marmarisliyim ama anneanne tarafım milaslı. dedem ve anneannem milas'ta oturuyorlar. kuzen değilizdir bence, şu an milas'tayım bir kaç günlüğüne gelmiştim ama buradaki kuzenlerimin ekşi hesabı yok diye biliyorum, yoktur yani :) yine de akraba çıkma olasılığımız yüksek, sülalemin bir yarısı da buralı çünkü :)

  • asyamaris  (28.04.12 22:33:57) 
@divit
benim söz ettiğim lord çikolata imiş.
çok mutluyum :)

www.marketkeyfi.com
  • somethinginthewayshemoves  (28.04.12 22:52:28) 
niye bilmiyorum, ben küçükken bunlar halk arasında "ecevit şekeri" diye anılırdı.


  • cedilla  (29.04.12 01:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.