[]

HDD Regenerator v1.51

bir tanıdığımın dizüstü bilgisayarı arızalandı ve anladığım kadarıyla sorun hdd'de bulunan bad sectorler. bunun üzerine başlıktaki programı çalıştırdım ve henüz yarım saat olmuşken: taranan 23 mb (45539), 94 bad sector bulundu ve henüz hiçbiri tamir edilmedi. hdd 90 gb olduğunu düşünecek olursak
1-) bu işlem kaç gün sürer ?
2-) bu kadar bad sector bulunması ve tamir edilmemesi normal mi ?
3-) işlem sonunda yeni bir hdd almaktan vazgeçer miyim ?

daha önce bu programı kullanan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
teşekkürler şimdiden.

 
işlem harddiskin durumuna ve kapasitesine göre çok uzun sürebilir, zaten 2.5 inç harddisk(5400 rpm) olduğu için de yavaştır. fekat hdd regenerator, bütün hataları düzeltmeyebilir. şimdiye kadar 23 mb bozuk kesim çıktıysa, yedekleri alıp, başka bir harddiske geçmek gerekir.

regeneratorden önce windowsun chkdski kullanılabilirdi. şu durumda işlemin bitmesini beklemek gerek.
  • hollowlife  (28.04.12 16:23:46) 
önceden başıma gelmiş ve günlerce uğraştığım bi durumdu bu. hdd regenerator de çare olmamıştı benim harddiske. bad sector vardı ve s.m.a.r.t hatası alıyordum. acronis disk director diye bi programla ağır format atmıştım harddiske öyle düzelmişti. programın şöyle bir güzelliği var, usb bellek üzerine "boot disk" oluşturabiliyorsun.


  • gozyakansakiz  (28.04.12 16:28:38 ~ 16:29:05) 
@hollowlife aslında windowsa erişemediğim için bu yola başvurdum, zaten yazdığımdan beri taranan sector sayısı 48662 iken (23mb'lik kısım), bulunan bad sector 218 oldu ve hiçbiri recover edilmedi. yeni bir hdd edinmem şart oldu.

@gozyakansakiz smart hatası da almaktayım. acronis disk director'de var onu bi denesem daha iyi sanırım evet. yoksa çok uzun sürecek bu. amacım geçici bir çözüm üretmek şimdilik.
  • sofu  (28.04.12 16:44:06) 
selam. Vakti zamanında bilgisayarımı düşürmüştüm. Bad sectorlar oluştu. Günlerce uğraştım. Deneyimlerimi aktarayım;
1-Bad sector her diskte var. En sağlamında bile olurmuş, yalnız mesele bad sector'u tanımlamak, diskin o bölmünü okutmamak. Mevcut düzen bu şekilde işliyor. Hard diskin tam kapasite kullanamama sebebi de budur. Bad sector oluşan yeri kullanılmayan bölge ile değiştirmek. Okuyucu bad sector lere gelince, başlık o bölümü atlıyor.
2-Hdd regenerator HDD tarar, ben genelde akşam koyar sabah alırdım. Tamir olayı yok dediğim gibi, burası bozuk okuma ayarı yapıyor. Yalnız gel gelelim bad sector olan yer büyükse program burda zıvaşıyor. Zıvaştıkça bende zıvaştım programa, günlerce uğraştım. OLMADI. Bad sector büyüktü. 200 mb kadar, olmadı.
3- Sikerim bad sector'unu diyebilirsin tamir olmadığı zaman. bad sectorün nerde olduğunu saptayacaksın;
Şöyle ki 100gb hard disk.
Temiz bi format at.
bad sector büyüklüğü 1 gb(misal)
ve aynı zamanda 80-81 gb aralığında.
Windows u kur.
Programlarını kur.
Takip et disk i sürekli.
79gb dolu olduğu zaman; 3 gb lık tek part bir dosya at
(Bu işlem sırasında 1gb sonra sıvazlamaya başlayacak windows)
Takılsın mühim değil ama at. Kitlenecek, mavi ekran verecek.
Burada ki işlemi açıklayayım;
3gb dosya atınca windows 79 ile 81 gb arasını direk bloke ediyor
ardından dosya işlemeye başlıyor
dosya bad sector de işlenemediği için mavi ekran veriyor
windows u tekrar açınca 81gb dan sonrasını kullanmaya başlıyorsun
Yani; bloke edilen yeri atladın, ta ki o dosyayı çift tıklarsan bozuk diyecek yada kitlenecek. O dosyaya hiç dokunmaman gerek
Neyse 2 farklı bölge de de olsa 3 bölge de de olsa işe yarıyor bu
Ben binbir takla attım hiçbiri olmadı
Regenerator den nerelerin bozuk olduğunu bir kağıda yazın, eğer düzeltemezse bu şekilde bir çözüme başvurabilirsiniz.

Esenle Kalın
  • arden v2  (28.04.12 16:46:46) 
@arden v2 çok enteresan bir yaklaşım gerçekten de tebrik ederim : ) umarım işe yarar, sanırım yarın sabah biter bu programın işi, buna göre bi denicem.


  • sofu  (28.04.12 17:02:19) 
DVD gibi düşünebilirsin harddiski.
C:/ D:/ bölümlere ayırsan da hard diski; fiziken ayrılmıyor.
Baştan en dışa doğru yazmaya başlıyor.
Sen bad sector'u dediğim gibi bloke ettikten sonra istersen at koştur HDD de.
Sildiğinde başka dosyaları, geriye dönük silinen yerleri tekrar yazmaya başlar.
Ha burada disk birleştirme falan yapayım deme. O 3gb lık part'ı alır sağlam yere koymaya çalışır, sistem mahvolur. Ona dikkat edin. Bende büyüktü ve programların hiçbiri işe yaramadı. Kendim deneyerek bunu yapmıştım, işe yaradı
  • arden v2  (28.04.12 17:16:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.