[]

Bataryayı kablo ile şarj etme

Vodafone'un bir telefonu var bende, şarj kablosunu kaybettim. ve ne yazık ki kimsede satmıyor. batarya'nın üzerinde bakır plakalar var. iphone şarj kablosunu kessem bu uçlara bağlayarak şarj edebilirim sanırım ancak bu uçlardan hangisi nötr hangisi faz nasıl anlarım. 3 tane ayrı bakır var. 2 si faz biri nötr sanırım.




 
çok tehlikeli bi iş yapıyorsun. iphone'un pili li-ion, acaba o telefonun pili de aynı mı bu bir. ikincisi, şarj olma akım değerleri farklı olabilir. iki durumda da yangın çıkarma riskin var. aman diyeyim.


  • roket adam  (27.04.12 00:40:36) 
hocam 5volt ile ne yangını çıksın ki :D


  • dogabey  (27.04.12 00:42:30) 
sırayla dene ben 6630 cep telefonuna öyle birşey yapmıştım. yanlış taktığımda korktuğum gibi havaya uçmadım, telefon da bozulmadı. ama başkasının telefonu için garanti veremem. benim telefonum 7 senelik, o yüzden korkmadan üzerinde saçmasalak şeyler deneyebiliyorum.


  • thracian  (27.04.12 00:43:06) 
Patlayan batarya diye bir şey hiç duymadınız sanırım. Çok kısa bi google araması halbuki:

www.google.com.tr
  • roket adam  (27.04.12 00:58:59) 
bataryayi charge controller devresi kullanmadan sarj edersen pil doldugu zaman bile sarj oldugu icin zamanla sismeye baslayacak, en sonunda da (buyuk ihtimal) patlayacak veya akacaktir. yani sana tavsiyem hic ugrasma, iyice arastir internette, sarj aleti bulma ihtimalin cok daha fazla.


  • tom riddle  (27.04.12 01:07:02 ~ 01:08:04) 
ist. daysan yazıcıoğlu 2'na git .orada illa bulursun bişeyler.


  • keller  (27.04.12 10:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.