[]

Uyanamıyorum!

Merhaba uykucu şirinler, her öğrenci gibi benim de gecem gündüzüme karışmış bi' durumda. Günler geçtikçe bu konuda sıkıntılar büyüyor. Sabaha karşı 5ten önce yatamıyorum, uykum varsa da bir şekilde saat 5-6 oluyor. Önceleri bu saatlerde yattığımda da erkenden uyanabiliyordum. Şimdi asıl sorun uyuduğum zaman başlıyor, uyanmak bilmiyorum. Alarm 564546 kez çalmasına rağmen çoğu zaman duymuyorum bile, kapatmış oluyorum; haberim yok. (Telefonu uzağa koymama rağmen) Akşam 5 gibi kendime geliyorum. Haliyle derslere gidememe, planları gerçekleştirememe gibi durumlar ortaya çıkıyor. Bu durum aslında geç yatmamla alakalı değil, erken yatsam da çok çok geç uyanıyorum. Uykuya doymuyorum resmen. Sizlere sorum şu; istediğiniz saatlerde uyanabilmek için ne yapıyorsunuz, kendinize nasıl geliyorsunuz? En basitinden 'şu alarm sesinde uyanmaman mümkün değil' gibi alarm fikirleri de sunabilirsiniz.




 
bilgisayarın fişini çekiyorum.


  • blackmail  (26.04.12 21:44:33) 
of benim de halim aynı. geçen sene alarm çalmadan 11 sn önce uyanıp anında kapatırdım alarmı, sonra alarmı duyup kalkmamaya başladım, sonra alarmı hiç duyup kalkıp kapatıp geri yatıp bütün olanları unutur hale geldim.

1 hafta boyunca saat 11den yatıp 7de kalmak çözüyor işi. kesinlikle 11den sonraya kalmaman gerek. (ışık ve hormonlarla alakalı bir olay var orda ama hatırlamıyorum ne olduğunu.)

edit: bir de sabah kalkınca pencereyi aç hemen.bir zorunlulupun yoksa kapın açık ya da aralık yat.

bunun yanısıra kahvaltıyı aksatmamak, gece 7-8den sonra yemek yememek, mümkün mertebe spor en azından günde yarımsaatlik hızlı tempolu yürüyüş yapmak gerek.
  • goldentitan  (26.04.12 21:46:42 ~ 21:47:56) 
kronik sırt ağrım yok, yatağım da gayet rahat, havalandırma işlemini düzenli olarak yapıyorum, o konuda da bir sıkıntı yok. Bilgisayar çoğu zaman açık kalıyor, onun haricinde telefon var, o kadar. Bilgisayarı da kapatırım bundan sonra..Teşekkürler.


  • maryjane  (26.04.12 21:49:27) 
@goldentitan eyvahlar olsun, akşam 11de yatmak için sanırım ilk gün 11e kadar uyumamak çözüm olabilir.


  • maryjane  (26.04.12 21:51:54) 
aynı sorun bende de var. şöyle birşey duymuştum. insan uyudukça uyuyası geliyor. normalde 8 saat uyuyup kalksan bir süre sonra kendine gelirsin ama bu süre uzadıkça uykun doymak bilmiyor. daha çok uyumak istiyorsun. hatta bende öyle bir hal aldı ki. saatlerce uyuyorum ama hala uykum oluyor. çözümü bulursan banada söylersin umarım.


  • lionel andres  (26.04.12 21:56:40) 
@evrenos gazi, bunuda şimdi duyuyorum ve şaşırdığımı söyleyebilirim. doğruluk payı nedir acaba?


  • lionel andres  (26.04.12 22:03:28) 
@lionel andres tam olarak ben de anlattığın gibiyim işte, bu konuda çözüm bulan haber versin.
@evrenos gazi ben de ilk kez duyuyorum, ilginçmiş yahu.

  • maryjane  (26.04.12 22:08:52) 
sorun uyanamama değil de uyku düzenini sağlama sanırım. italyanların deyimiyle siesta biz müslümanların deyimiyle kaylule daha geniş kitlenin anlayabileceği şekilde öğle uykusunu da deneyebilirsin tabi öğlene kadar uyumayı kastetmiyorum öğlen saatlerindeki 1 saatlik uyku gece uyunan 3 saate eşdeğermiş. Bir de uyku 1buçuk saatlik bölümlerden oluşurmuş 1buçuk saatin katlarındaki uyku süresi daha bi faideli olurmuş fakat bundan pek emin değilim


  • ofbbjk  (26.04.12 22:24:19) 
uyku saatinin çift olması gerektigi ile ilg. yazılan şeyi ben de hatırlıyorum, uykunun evreleri varmıs, her cift saatte tamamlanıyormus eger tek saatte uyanırsan o evre tamamlanamadıgı için sıkıntı oluyormus falan filan


  • lonelily  (26.04.12 22:26:26) 
fiziksel olarak yorulduğun zaman uyku kaliten artar
spora başla
başlayamam diyosan en kötü bi bisiklet al günde bir saat sür
manita yap seks yap bi şeyler yap hareket et
bilgisayar-masa başında geçirme gününü

www.akakce.com
şu tarz bi radyolu saati de öneririm
sabah bangır bangır dinamo fm cuppa cuppa
  • superb  (26.04.12 22:36:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.