[]

Yüksek Not Almak - Sınavlarda Çıkan Alakasız Sorular

Selamlar.

Şimdi doğruya doğru, şu yaşıma kadar çok ders çalışan bir adam olmadım. Ama son bir senedir yüksek lisans için ortalama yapayım diye ders dinleyip not tutuyorum ve sınavlarıma çalışıyorum.

Ama her sınavda, derste anlatılan her şeyi birebir not tutmama ve hocanın önerdiği tüm kaynaklardaki her şeyi enine boyuna bilmeme rağmen, kesinlikle daha önce hiç bir yerde karşıma çıkmayan, derste de notlarda da kitaplarda da hiç bir şekilde görmediğim bir şeyler çıkıyor.

Şaka gibi ya, şu an sınavdan çıktım, sinirden ellerim titreyerek yazıyorum yine. Hocanın derste anlattığı her şeyi + kitaptaki yaklaşık 120 sayfalık bölümden çıkardığım özetleri içeren yaklaşık 15 sayfalık notumu TAMAMEN ezberlemiş durumda girdim sınava ve daha önce HİÇ görmediğim 3 tane soru çıkmış. Derste anlatmadığından eminim çünkü her derse girdim ve dinledim. Şimdi kitabı karıştırıyorum ve kitapta da bulamıyorum sorduğu şeyleri.

Nerden çıkıyor bunlar ya ? Yok mu benden başka bu durumu yaşayan ? Bu insanlar nasıl 100 falan alıyor bu sınavlardan amk ? Nerden görüp duyuyorlar, biliyorlar bu kitapta da olmayan, derste de anlatılmayan şeyleri ? Bu hocaların hepsi mi orospu çocukluğu yapıp kenarda köşede en kuytu yerdeki saçma salak şeyleri sorar ? 5 gündür yemeyip içmeyip çalıştım sınava A alıcam diye, siktiğim sınavından 60-70 gelecek anca. Notlarımda ve kitapta olan her şeyi çatır çatır yaptım, saniye tereddüt etmeden. Ama gel gör ki geri kalan kısım boş. Her sınavda da oluyor bu.

Ne aga bu işin sırrı, bu tarz şeylerin ineklere sızdırıldığı ve aralarında paylaşıldığı gizli bir konsey falan mı var ? Ne bunun olayı ya ?

 
Aynı sınava giren insanlara sorsana abi bunu. Onlar da senin gibi düşünüyorsa hocanın manyaklığı. Ama hocalar ders anlatırken özellikle bazı yerleri bastıra bastıra söylüyorlar hatta bazen "geçen sene bunu sorucam dedim sınavda sordum kimse bilemedi, bu sene de sorabilirim" falan diyebiliyorlar. Hemen not alıyorsun hocanın söylediği cümleyi sınavda gelince de yapıyorsun soruyu aslanlar gibi.

Çalışırken de mesela tüm chapter'ı okumuyorsun, çok formülasyon oluyor. Bunlar detay bunları sormaz diyorsun ama işin en can alıcı noktalarını bazen kaçırabiliyorsun böyle diyerek. Daha ciddi çalışmak gerekebilir. Ben çalışırken mesela, okuyorum, okuyorum bu kadar yeter herhalde diyesim geliyor ama biraz daha dikkatle incelersem haa bak böyle oluyormuş diyorum. Ancak o zaman anlıyorsun mevzuları
  • dusunuyorumoyleysevurun  (26.04.12 18:27:23) 
sıkıntı tam olarak orada başlıyor hocam. buraları soracağım dediği yerleri not alıp çalışıyorum dediğim gibi.

benim ve benim gibi adamların notlarında olmuyor o dediğim alakasız sorular. ama mesela 3.97 gibi ortalaması olan hayatı dersten ibaret tiplerin notlarında bir şekilde bulunuyor oluyor. bir yerden öğrenmiş oluyorlar. onu merak ediyorum ben de, nereden geliyor diye. çünkü okuduğum her şeyi kelimesi kelimesine biliyorum yani, çok sağlam çalıştım.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.04.12 18:30:12) 
Hangi bölümde okuduğun ve hangi üniversitede okuduğunla da alakalı olabilir aradığın yanıt. Mesela yalnızca ezbere dayalı bir ders değilse ve bir sorunun tam cevabı derste verilmediyse de yorumla oraya varman isteniyorsa o halde kitaplarda bunu bulamamış olabilirsin.

Üniversite'ye gelince, fakülte üyelerinin belli bir ideolojiye sahip insanlar arasından atanmış, seçilmiş olduğu üniversitelerde bu işler çok da zor değil. Ama buna yapabileceğin pek bir şey olmayabilir.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (26.04.12 18:36:44) 
el altında gizliden dolanan, kimsenin kimseye vermek istemediği geçmiş yılların çıkmış soruları, çözümleri, döküman vs. vardır ve belki hoca onlardan soruyordur?

gizli konsey var bizzat şahit oldum.ciddiyim:)
  • manifeste  (26.04.12 19:41:21 ~ 19:41:42) 
hocanız derste su kaynaklara da göz atın demiştir. o kaynaklardan sormuştur bir ihtimal.


  • canseven  (26.04.12 20:38:16) 
@cosmicstring hayır mesele o değil. bugünkü sınav hele tamamen ezber ve tanım üzerine bir sınavdı. yorum konusunda daha bile iyi sayılırım.

xyz nedir ? açıklayınız. gibisinden hayatımda görmediğim şeylerin tanımını sormuştu. yoksa ezber yaparken anlayarak yapıyorum.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.04.12 22:23:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.