[]

Kombiyi kapatmak mı kısmak mı daha fazla tasarruf sağlar?

Bir rivayete göre kombiyi kısa vadeli kapatmak ve sonrasında açmak daha çok doğalgaz harcanmasına yol açıyormuş. O yüzden ben de en düşük dereceye getiriyorum. Fakat şimdi yaz geliyor, havalar ısındı. Kombiyi sadece ihtiyacım olduğunda suyu ısıtmak için kullanacağım. Her gün kapatıp tekrar açayım mı? Yoksa yine eskisi gibi minimal derecede açık mı kalsın, sadece su için mi derecesini yükselteyim mesela?




 
uzun süreli yakacağım diyorsan, kesinlikle hep aynı ayarda kısıkta çalışsın ! çok fark ediyor gerçekten .


  • tuchi  (26.04.12 16:03:31) 
petekler ev su birlikte degil sadece su icin olan ayarda , suyu ilistirmam gerekmeyecek sicaklikta mesela 40 falan surekli acik tutuyorum . yemek de pisiyo surekli 15 falan geliyodu bize dogalgaz yazlari . bu zamnlatrdan sonra ne gelir bilemiyorum tabi artik


  • waterhardeningsteel  (26.04.12 16:07:03) 
kombinin yaz-kış ayarı yok mu? yaz kısmına getir sadece sıcak su lazım olduğunda çalışsın.


  • sutlu nescafe  (26.04.12 16:07:43) 
kalorifer ayarı ayrı değil mi? kapat kaloriferi, sıcak suyu zaten kombiyi tamamen kapatmadıkça kullanırsın. o kapatma az yansın, yok tüm odaları ısıt daha az yakarsın vs. de hikaye tabi.


  • koyukalem  (26.04.12 17:09:09) 
Bir tane açma/kapama düğmesi var. Onun dışında su ve kaloriferler için 2 ayrı derece ayarı var, o kadar.


  • gurufasulye  (26.04.12 22:08:15) 
kalorifer ayarını kapatman kafidir o vakit


  • koyukalem  (26.04.12 22:37:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.