[]

Askerlikte yaş sınırı var mı?

Varsa; o yaşı geçmiş(askere de gitmemiş) kişiler için kanuni yaptırım(lar) var mı, varsa nedir?

Kendim için sormuyorum, başkası adına da sormuyorum. Ancak bir tanıdığım var; ben orta okuldayken askerlik yaşındaydı, şu an üniversitede uzatmaları oynuyorum adam hâlâ askere gidecek, akibetini merak ediyorum...


 
hayır yok,bir arkadaşımın abisiyle aynı yerde 60 yaşında bir adam askerlik yapıyormuş.Nedeni ise 60 yaşına kadar askerden kaçmış,kimse yakalamamış fakat birgün devlete bir işi düşmüş,asker kaçağısın amca askerliğini yapmadan yapamayız demişler.Maaş ile ilgili bir işi düşmüştü sanırım.Kaçarsın ama elinde sonunda devlete işin düşcek.


  • burakk  (15.09.08 19:25:40) 
40 diye biliyorum ben.


  • bryan fury  (15.09.08 20:11:09) 
41 yaşına girdiğin yılın ocak ayının ilk günü askerlikten muafsın..

alıntı:
"askerlik çağı - er erkek ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının nüfus kütüğünde yazılı olan yaşına göre, 20 yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak, erbaş ve erler için 41 yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde biten süredir. Subay ve astsubayların askerlik çağı bitim süreleri 5434 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununda belirtilen süreler kadardır."
www.asal.msb.gov.tr
  • thefalloftekin  (15.09.08 20:30:28 ~ 20:31:26) 
askerlik yapanlar, 40 yaşından sonra (asteğmenler 41) askerlik çağından çıkarlar.

askerlik görevini ifa etmemiş kimse yaşı kaç olursa olsun askerlik çağından çıkmaz.
76 yaşında domuz gibi sağlıklı bir asker biliyorum. adam yıllarca kaçmıştı. kendisi silah altındayken bir asteğmenin başını yakarak firar etti.

bir istisna vardır. sonradan türk vatandaşlığına geçenler emsalleri gibi değerlendirilirler. nobre bu yüzden askerlik yapmıyor mesela.
  • uz  (15.09.08 20:32:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.