[]

Anonim Kalarak İhbar Etmek

Diyelim ki baya büyük bir komployu ihbar etmek istiyorsunuz. İfşa ettiğiniz kişiler de sağlam pozisyonlarda. Atıyorum telefon dinleme, internet trafiğini dinleyebilme, güvenlik kameralarına erişebilme gibi olanakları var.

İnternet üzerinden kamuoyuna ihbarda bulunurken nasıl anonim kalırsınız? Yurt dışında bir server kiralayıp oradan mail atsanız, server ile eviniz arasındaki trafikten yakalanma ihtimali var.

Bir internet kafeye gidip oradan mail atayım deseniz, kafenin sokağındaki güvenlik kameralarından vs o saatte sizin oradan geçtiğinizi bulabilirler vs vs.

Bir telefon hattı alıp, çalıntı/2.el bir telefonla 3G bağlantısı ile yapıp mailleri göndereyim desek telefon hattını almak için kimlik bilgileri gerekiyor.

Ne yapılırsa "KESİN" bir anonimlik sağlanmış olur?

 
laleli'de falan telefoncular kimlik istemeden avea faturaasız hat satıyorlar. bizzat turist arkadaşıma aldım verdim.


  • ykyt  (26.04.12 14:19:12) 
@bigboy76: Çok abartmadın. Az bile. O mail giderken, çıktığı cihazla aynı şehirde bile olmak istemiyoruz diye düşünelim.

Yurtdışında bir ecnebi tanıdığa 256bit kriptolu dosya olarak gönderip onun orada bir internet kafeden yaymasını istemek geldi aklıma.

@ykyt: Laleli'de herhangi bir telefoncuya gidip bunu alabiliyor muyuz? Onların eline bu hatlar nereden geliyor? Bu hattı kim satmış deyip o işyerini bulup işyerinin güvenlik kamerasına erişip bulunur mu diye düşündüm şimdi.
  • nop  (26.04.12 14:22:51) 
aveadan geliyordur . çünkü paketinde . sadece simkart vermiyor. ama oradaki dükkanların evet güvenlik kameraları vardır. olmayan dükkan pek kalmadı gibi.


  • ykyt  (26.04.12 14:30:57) 
ben nasıl yapıldığını bilemiyorum ama birilerinin wireless bağlantısını patlatmak daha iyi fikir.
ayrıca, bir ara şu pringles kutusunda wireless anteni fikirleri uçuşuyordu internette. böylece bağlandığın wireless bağlantının yakınında olman da gerekmez. bir arabada oturup işi halledersin.
mac adresine dikkat etmek iyi fikir.
aslında düşündüm de, hiç de o kadar kasmaya gerek yok, pringles antenle şifresini bildiğin bir starbucks'a bile bağlanabilirsin, o sırada birkaç yüz metre ötede olursun.
bir de bu soruyu sözlük dışında görünmeyecek şekilde açsan biraz daha güvenli olabilirdi:)
  • yalnux  (26.04.12 14:36:10 ~ 14:49:19) 
bunun üzerinde zamamında düşünmüştüm.

sonuç olarak baya suratı kapatıp varoş bir mahalledeki varoş bir internet kafeye gidip bu işleri halletmenin mantıklı olacağına karar verdim.

hatta bunun üstüne @bigboy67'nin dediklerini uygula o internet kafede, neredeyse imkansıza yakın olur
  • dieselsingle2  (26.04.12 14:53:31 ~ 14:54:27) 
ankesörlü telefondan arayabilirsiniz kafanizda bi siyah sapka ile.mobese filan da yakalayamaz o sirada hatta unu gece yaparsiniz über olur,üstünüzdekileri de bi sekilde atarsiniz kenara kilik degisirerek ama bunlara bence hic gerek de kalmaz .blog acin bildiklerinizden internette yayilir o bilinirlik,kimlik bilinirligi size dokunulmazlik saglar.


  • serabetan  (26.04.12 14:56:09) 
200 tl'ye dandik notebook al, her şeyi hazırla sadece gönderme tuşuna basman gerkesin, arabadan pringles zımbırtısı ile bağlan, hatta bunu mümkünse otoparkta vs yap, sonra bilgisayarı başka yerde çöpe at, hddsini sök.


  • dieselsingle2  (26.04.12 14:57:27) 
İnternet ortamında geriye dönük her türlü takip edilebilir sanırım.
Kimliksiz alınan bir telefon hattıyla da sinyalin zamanına göre yerini tespit edip mobese kameralarıyla yine ihbarı yapana ulaşılabilir bence. Kameraların olmadığı bir yere gitmek istesen bile son girdiğin kamera görüntüsünden yola çıkarak senin orda bulunduğuna kanaat getirilebilir. Kaldı ki hattı satan kişiye de satılan hattın numarasından ulaşabilir. Sonuçta hangi hattın kime verildiği ve daha sonra o kişinin kime verdiği ya da sattığı bilinebilecek birşey.

Ama atıyorum 200 ülkeden 400 sunucu kiralayıp hepsini birbirine yönlendirir ve en sonuncusundan çıkış yaptırırsan kimliğini bulmaları yıllar alır. Aslında bu sunuculardan birinin hard diski kullanılamaz hale gelirse o zaman bir sonraki adıma geçemezler ve sana ulaşmaları da imkansızlaşır. Tabi başka bir yerde daha tutulmuyorsa bu loglar.

Bence en mantıklısı ufak bir trojan yazıp aynı maili binlerce farklı bilgisayardan aynı anda göndertmek. Sonuçta o trojan o bilgisayarlara internet üzerinden de gelmiş olabilir, usb bellekle de. Hatta korsan cd satan biriyle anlaşıp en çok satılan film, oyun cdlerinin yerine bu trojan'i yükleyip sattırabilirsin. Hatta sokakta bilerek düşürürsün ve bunu bulan gider bilgisayarına takar.
  • foma  (26.04.12 15:41:59 ~ 15:42:13) 
çok güvendiğin bir gazeteciye mail at ayrıntılı bir şekilde. bırak o halletsin. senin internette yazacağın bir yazının ciddiye alınabilirliği yok denecek kadar az.


  • ground  (26.04.12 15:43:54) 
Süper bilgiler var lan bu thread'de. not etmek lazım bir yere.

Bir fikir de benden. ucuz bir wireless lı telefon alırsın. ama sim kart olmayacak. sim kartsızda açılıyorlar nasıl olsa. sonra dandik bir mail sallayabilirsin.

daha sonra alışveriş merkezi gibi biyerde public free wi-fi spot bulursun. bağlantıyı sağlarsın. maili hazırlayıp parmağın gönder tuşunun üstünde, telefonda cebindeyken orda gönderirsin maili. tabi normal eli cebinde dolaşıyormuş gibi görünerek elbette. sonra telefonu parmak izinden arındırıp (yakarak, asit dökerek vs.) denize falan bir yere atarsın.
  • arnatuile  (26.04.12 15:55:52 ~ 15:56:51) 
@arnatuile, ama bu telefonun da bir mac adresi olacak. Bu adresten de kime satıldığı tespit edilebilir.


  • foma  (26.04.12 16:15:59 ~ 16:16:16) 
arnatuile'nin dediği mantıklı ama daha önce oraya gidip ayarlaması lazım telefonu, dikkat çekmeden.

sokak satıcıları var bir sürü, onlardan alır telefonu..
  • dieselsingle2  (26.04.12 16:31:19) 
Okuduğum kadarıyla öneriler birkaç ana yola ayrılıyor:

1- Public WiFi'a Olabildiğince Uzaktan Bağlanmak:
Fake MAC ID'si olan bir cihazla veya tezgahtan alınmış cep telefonu ile veya laptop ile uzun mesafeli antenle uzaktaki bir açık network'e bağlanmak.

Riskler: 100-150metre de olsa mailin gönderileceği yere yaklaşmak gerekiyor. Bunu araba ile yapmak daha da riskli. Plaka kabak gibi götümüzde dolaşıyoruz. Geriye dönük güvenlik kamerası kayıtlarından bulunabilir. Ayrıca Pringles kutusu ile yapılan range extender'lar karşı taraf da uzun mesafe için konfigüre edilmişse performanslı oluyor diye biliyorum.

2- Internet Kafe:

Riskler: Bunun kesinlikle güvensiz olduğuna karar verdim. Hepsinde güvenlik kamerası var. Bilgisayarlarda çoğu zaman kendi salak zevkleri için log tutuyorlardır.

3- WEP 'li WiFi Patlatmak:

Güvenlik kamerası vs olmayan bir muhite gidip yapılabilir.

Riskler: Alasız bir insanın canı sıkılabilir. Kullanılan cihazın MAC ID'sli fake olmalı. Yine o muhite giriş çıkışlara dair mobese kameraları vs...

4- Kiralık Sunucular

Özellikle yurt dışında olan birden fazla sunucuyu kullanmak izleyenleri uğraştırabilir.

Riskler: İzlenmesi yine de çok kolay. Kullandığımız bilgisayarla ilk sunucunun bağlantısı izlenebildiği sürece güvensiz. İlk maddelerdeki metodlara ek bir güvenlik olarak kullanılabilir.


-Güvenilir gazeteciye mail atmak: Babamıza bile güvenmiyoruz. O gazetecinin internet trafiğine hiç güvenmiyoruz.


Not: Böyle bir mail göndermeyeceğim ama sürekli teoriler üretip üzerine kafa yorduğum bir mevzu olduğu için sizlere sormak istedim.
  • nop  (26.04.12 16:38:42) 
o degilde büyük bi olay patlasa ben direk nop yapti diye ispiklerim.sözlük hesabindan da bulurlar,gecmis olsun dostum

valla kaydettim bunu ona göre...
  • serabetan  (26.04.12 16:47:39 ~ 17:29:40) 
heheh, kendimi bir an fbi hazırlık 101 dersinde hissettim. çok eğlenceli olmuş bu duyuru.

ben kamuoyuna anonim ihbarda bulunmak için kamerasız ve log tutmadığına emin olunacak derecede dandik bir internet kafede mircte bi sohbet odasına girer, bir sürü abazaya bunu facebook'unda paylaş çok önemli diye yollardım.
  • 9kuyruklukedi  (26.04.12 17:36:14 ~ 17:37:47) 
Evet rumuz A ile başlamalı ki sohbet odasında listenin başında olup daha çok abaza avlanabilsin. :D

ha bir de aklıma şu geldi:
Türk kullanıcıların girdiğine emin olunan porno sitelerde videoların altına anonim yorum olarak yapıştırılabilir. kim bilecek de bulacak yazanı?

Siteyle irtibata geçip alırlar mı ip, vs bilgisini bilmiyorum. (leşlik forever)
  • 9kuyruklukedi  (26.04.12 17:42:34 ~ 17:47:47) 
parmak izi, saç kılı vs. gibi detaylara dikkat etmek üzere mektup yazabilirsiniz.


  • kedula  (27.04.12 08:46:24) 
mektup daha da riskli. gönderildiği postanenin güvenlik kameraları, dna testleri...


  • nop  (27.04.12 14:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.