[]

8000 TL nasıl değerlendirilir?

MErhaba arkadaşlar,

8000 TL param var, Her ay üzerine 1000-1500 arası koyabilirim.
Bu parayı nasıl değerlendirebilirim sizce?

Faize bulaşmak istemiyorum. İddaa vs ile gelmeyin lütfen, 1 yıl sonra araba almak istiyorum.

Yani Döviz al, altın al gibi önerilere açığım.

Hepinize tşkler.

Ek olarak işte 3 ay önce şunu alsaydın şu kadar olurdu gibi istatistik de verme imkanınız varsa sevinirim : )

 
Risk almadan ciddi bir getiri elde etmek zor.
Döviz ve altın kararsız gidiyor bu aralar, bence onlara bulaşma.

Faizle de anca enflasyona yenilmemiş olursun.

Borsa ya da VOB gibi seçenekler kalıyor geriye ama bunlar da risk taşıyan piyasalar. Yatırdığın parayı üçe katlayabileceğin gibi üçte birine düşürme ihtimalin de var.
  • cakabo  (26.04.12 12:04:27) 
borsa'ya gir hacı.

ya da bana ver, burs olarak.

edit: burs verince vergiden düşüyorlar. hehe.
  • klassno  (26.04.12 12:05:48 ~ 12:06:10) 
euro al derim, şu ara düşmüş durumda, ama yazın yükselir kesin.


  • goldentitan  (26.04.12 12:10:30) 
işbankası mail atmış bana, bono-tahvil satışı başlığı altında. param olmadığı için ilgilenmedim ama sen araştırabilirsin.


  • 26.11  (26.04.12 12:23:17) 
Borsaya tecrubeniz yoksa girmeyin.


  • gurur  (26.04.12 12:24:34) 
tecrübe ve bilgi sahibi iseniz borsa ya da foreks ile paranızı kısa zamanda 2-3'e katlayabilirsiniz. Tabi bu işler acayip risklidir. Aynı sürede paranızın tamamına yakınını da kaybedebilirsiniz.

Ticaret yaparak da değerlendirilebilir. yurtdışından değişik ve eksantrik ürünler getirip, satabilirsiniz. tabi bunun da riski mevcut. mallar gümrükte takılabilir. ürünler elde patlayabilir. sanırım çalıştığınız için de ekstra vakit harcamanız gerekebilir.

uzun lafın kısası risk almadan parayı kısa sürede değerlendirmek güç.
  • arşivci  (26.04.12 13:01:34 ~ 13:01:58) 
Altın konusun da ne düşünüyorsunuz acaba?

5 tane büyük altın alsam her ay 1 tane daha alsam, mantıksız mı olur? Öle parayı 3'e 4'e çıkarma gibi değil de hiç yoktan iyidir gibisinden. Olmaz mı ?
  • canbonomobenseno  (26.04.12 13:14:32) 
devlet tahvili, hazine bonosu gibi şeyler alabilirsin. riski sıfır.


  • njtbcrn  (26.04.12 22:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.