[]

Koşu Hızını Geliştirmek Mümkün mü ?

Selamlar.

Yavaş koşan birinin bir çeşit antremanla koşma hızını arttırması mümkün müdür ? Yani tabii koşucular falan çalışıp arttırıyor illa ki de, böyle ufak farklar mı yoksa cidden yaşıtlarına göre yavaş koşan birisi yaşıtlarının seviyesine gelip onları geçebilir mi ? Yoksa doğuştan yavaş koşan, atletik olmayan ömrünün sonuna kadar yavaş mı koşar ?


 
omrunun sonuna kadar yavas kosar.


  • barut  (26.04.12 05:15:20) 
hacı öncelikle koşmanın nasıl yapıldığını bilmen gerekiyor.

Bazı insanlar var topuklarına basarak koşmaya çalışıyor, kimi var taban ile koşmaya çalışıyor.

Eğer hızlı koşmak istiyorsan bir kere doğru koşma stilini öğrenmen gerekiyor.

En basitinden kısa mesafe koşusu yapacaksan parmak ucunda (bu ayağın ilk boğumu varya oradan bahsediyorum) koşman gerekiyor. Futbolda genelde kısa mesafe koşusu olduğundan benim bildiğim tek hızlı koşu stili parmak ucu ama uzun mesafeler için de yöntemler vardır.

Bunun dışında want2die'ın dediği gibi kendine bakman lazım ben açıkcası salondan çok direk koşuyu tavsiye ederim.

Önce normal koşu yapıp ciğeri açmaya başla, ciğer yeteri kadar açıldıktan sonra bu ayaklara takılan ağırlık bileklikleri var. tak onlardan 2.5 kilo öyle koşmaya başla. sonra ağırlığı 5'e çıkart. Hatta imkan varsa in sahile sahilde ayaklarda ağırlık, su bileklerinin az üstüne gelecek şekilde gir suya suyun içinde koş. O bacaklar taş olur taş.

Her idmandan sonra mutlaka son bir depar at. 100m, 200m nefesin ne kadar yeterse ama depar bittikten sonra sakın durma. %20 ile olsa dahi hafif bi jog yap ölür gidersin yoksa.
  • bir kac yazar once  (26.04.12 06:06:02 ~ 06:07:24) 
sadece koşu antrenmanı değil, ağırlık da yapmalısın.


  • turkuazz  (26.04.12 08:45:50) 
Komşu Kızını Geliştirmek Mümkün mü? diye okudum başlığı abi. :) Bu aralar çok sakatım :D


  • t3hn0  (26.04.12 09:14:59 ~ 09:31:36) 
eheh olur öyle :)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.04.12 09:22:17) 
bazıları panter doğar.
ama bu diğer kesimin çalışarak daha hızlı koşamayacağı anlamına gelmez zaten koşu hızı sabit olsaydı bu 100mt koşucuları en çok çalışan sporculardan olmazdı di mi ama?

  • lunedor  (26.04.12 10:28:00) 
(bkz: hiit)

patlayıcı kuvveti de geliştirmek için çok faydalıdır.
  • 9uncu nesilim ama para bende  (26.04.12 10:35:52) 
@Adramelekh sergen yalçın tipi futbolcuyum :d


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.04.12 16:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.