[]

pasaportu yenilerken nüfus cüzdanını da aradan çıkarmak?

Yarın öğlene kadar pasaport yenileme başvurusu yapmam gerekiyor. Yalnız, nüfus cüzdanımdaki TC Kimlik hanesi boş. Bu durumda artık resmi dairelerde işlem yapılmıyor diye bir şeyler duymuştum, var mı böyle bir şey?
Eğer varsa, önce nüfus cüzdanını yeniletmem lazım. Sabahtan bu yenileme işini halledip hemen emniyete gidip pasaporta başvurabilir miyim, yoksa yeni nüfus cüzdanının verilmesi vakit alıyor mu (almıyor galiba ama?)?



 
muhtardan kagit almalisin nufus cuzdani degistirmek icin. bir de foto lazim ama sayisini unuttum. muhtar kagidiyla gidersen, islem 5 dakikada bitiyor ama sira yoksa tabii. muhtar kagidini bugun alirsan nufusa da erken gidersen, pasaporta da yetisirsin oglene kadar kanimca.
himmmm: baktim saat 17:20 olmus. muhtara da sabah gitsen yetisirsin bence hala. bu arada bir de harcini bankaya yatirip gidersen hemen basvurabilirsin. odemeden gidersen polis sana bir kagida tutari yaziyo, bankaya gidip yatirip tekrar pasaporta gidiyorsun. o eziyete gerek yok ama bazi bankalardaki memurlar bilmiyor tutari, o nedenle uzatacagin surenin bedeline bakip gitmeni oneririm. sifirdan yenileyeceksen ( ki yukarda yenileme yazmissin arti harc aliyorlar o zaman bankaya git gel yapman gerekecek, aklinda olsun.

  • pyro clustic flow  (15.09.08 17:18:23 ~ 17:25:16) 
Muhtardan kağıt almanıza gerek yok. Kayıp için o.

1-2 fotoğrafla nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz, sıra yoksa 2-3 dakikada yenisini alıyorsunuz.

Pasaport için de çoğu emniyet müdürlüğünde bir vezne var, oraya yatırıyorsunuz ücreti.

Bence internetten ilçe emniyet müdürlüğünüzün telefonunu bulup arayıp sorun nüfus cüzdanımda tc kimlik no yazmıyor, sorun olur mu diye.
  • 386 dx  (16.09.08 12:35:15 ~ 12:36:14) 
bugun oglene kadar hallettim hepsini :))
sadece kayip icin degil, yenileme icin de muhtardan kagit gerekiyormus.
bir de, kimlik no cuzdanda yazmiyorsa, internet ciktisi istiyorlarmis. ben kimligi yeniletip gittim ama problem olmadi zaten :)
  • locutus  (16.09.08 13:56:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.