[]

Fotoğrafçılık kursuna gitmeye değer mi ?

Bulunduğum yerde ismek'in açmış olduğu 250 saatlik fotoğrafçılık kursu var. Ancak saati hafta içi olduğu(haftada bir gün 09:00-16:00 arası) ve çalışmak zorunda kaldığım için çok ters. Ha kendi işimi yapıyorum zaman ayırabilirim ama şunu merak ediyorum bu kurstan aldığım eğitimle tamam dört dörtlük olmasa bile iyi fotoğraflar çekebilir miyim ? İşten güçten feragat etmeye değer mi? En azından çektiğim fotoğraflar diğer fotoğraflara nazaran farklı olur mu ? Yoksa bu iş tamamen yeteneğe bağlı olarak gelişen bir şey mi ? Gitmek ile gitmemek arasında kaldım.. He bu arada öyle profosyonel makine falan kullanmadığımı da belirtmek isterim canon s5 makinem var.




 
neden fotoğraf çekmek istiyorsunuz? profesyonel, amatör, keyfe keder?

iyi fotoğraf çekmek için temel fotoğrafçılık bilgilerini almak lazım. ondan sonra çektiğiniz fotoğrafları daha bilinçli ve ne yapmak istediğinizin farkında olarak çekeceksiniz. yetenek olmadan bir ara güler olamazsınız, ama güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
  • dursunkaptan  (15.09.08 15:58:30) 
kursa gitmeden de yapılabilir bence. National Geographic'in fotoğraf eğitim cd'lerini bul bi yerden. Ayrıca internette de baya bir bilgi bulabilirsin.


  • eigon  (15.09.08 15:59:20) 
@dursunkaptan

Amacım profosyonel değil sadece amatör ve keyif işi. Yani gittiğim yerlerde tamam fotoğraf sanatçıları kadar değil tabi ama en azından normal anı fotoları dışında daha kaliteli şeyler çekebilmek.
  • joehigashi  (15.09.08 16:01:19) 
national geographic'in cdlerini ben de tavsiye ederim. sabredip onu seyretmek mutlaka faydalı olur. ondan başka kitaplarda dergilerde hatta internette epey bilgi vardır. amatör bir fotoğrafçı için yeterli kaynak olur diye düşünüyorum. ne kadar ilgilenirseniz o kadar çok öğrenirsiniz.


  • dursunkaptan  (15.09.08 16:07:22) 
bence fotoğraf işine girmek için bir kaç teknik bilgi yeterlidir.


  • thinkbeforedoing  (15.09.08 16:08:34) 
tabiki değer. eğitim cd leri falan filan tamam ama bire bir ders almak her zaman daha iyi sonuçlar verir. ismek iyidir hatta yakınsanız sefaköy'ü tavsiye ederim ercan aydeniz ders veriyor kimdir nedir diye netten bakabilirsin.


  • axijazz  (15.09.08 19:59:14) 
değmez.


  • eftalit  (16.09.08 17:49:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.