[]

Ankara'da gidilecek yer

Evet, soru bu Roma vatadaşları. Aslen bugüne dair de soruyorum ama diğer günler için de sorum.

Soru aslında şöyle tam olarak, sevgilim ile gidebileceğim yerler.

Ben birkaç tanesini sayayım aklımdaki örneğin;

- Hayvanat Bahçesi
- Cermodern
- Papazın Bağı

Kuğulu park gibi yerlerde oturmaktan Papazın Bağı'na, müzelere, sergilere, ona buna kadar her öneriye açığım. Her önerinizi yazarken nasıl bir yer olduğunu da şeyederseniz eğer çok bilindik değil ise pek makbule de olabilir.

 
atakule'den çıkın botanik parktan geçin, kuğulu park'a öyle gezin. veya seymenler parkı'da olur. atakule'den sonra botanik parkı yerine seymenler parkından da geçebilirsiniz.

anadolu medeniyetleri müzesi başta olmak üzere müzeler olur. eski meclis binaları olur.

anıtkabir olur.

odtü gölü olur.
  • truvaiti  (25.04.12 17:29:49) 
@truvaiti Ulus'taki tüm müzeler bitti sanırım. Başka gezilecek sergi, müze gibi yerler var mı ki? Onun haricinde, evet botanik olabilir elbette.


  • kulkke  (25.04.12 17:34:32 ~ 17:35:21) 
-d&r da kitaplara dergilere bakılır, kahveler alınır, kuğuluparkta tüketilir, kuşlara yem atılır.
- ahlatlıbel'e gidilir, portatif sandalyeler açılır, biralar içilr, uçurtma uçurulur, minik sandviçler yapılıp götürülür, sohbet edilir.
-aynısı eğmir gölü kanarında da tatbik edilebilinir.
-çalgan'da yer ayırtılır, bruncha gidilir, mis gibi bir kahvaltı ile karınlar tıkabasa soyurulur, üzerine kahve içerken pazar gazeteleri hatmedilir.
-ulus'ta kaleye gidilir, gezilir, pirinçhanda antikalar kurcalanır, minik tabureli büfede harika şerbet eşliğinde türk kahvesi içilir, akşama konaklardan birinde başbaşa şarap içilir, çakırkeyf eve dönülür.
  • mahnita  (25.04.12 17:35:00) 
M.T.A. Doğa Tarihi Müzesi var. Ben küçükken çok kez gittim ama son halini görmedim, ne zamandır fırsat kolluyorum. Balinalar, dinozorlar, taşlar, kayalar, fantastik şeyler işte... Kesinlikle tavsiye ederim.
Kale zaten söylenmiş, kesinlikle gezilmeli. Ulus civarındaki tarihi mahallelere de uğrayın. Sinagog'un olduğu taraflar falan. Anafartalar, Denizciler, Çıkrıkçılar buralara gidin. Suluhan'ın avlusunda çay kahve için.
Ulus'taki Ziraat Bankası Gn. Müd. binasının (Atatürk Bulvarı üzerinde hani) ufak bir bölümü müze aslında. Gidip ücretsiz gezebiliyor olmanız lazım. Yapı çok güzel bir yapı zaten, tavsiye ederim.
  • edaydin  (26.04.12 11:45:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.