[]

Koşu - Kalp Atış Hızı

Selamlar.

Bu aralar bir spor programı uyguluyorum göbek eritmek için. Yaş 20li yaşların başları. 45 dakika koşarak başlıyorum spora. 2-3 hafta önce, koşunun 10. dakikasında kalp atışım, koşu bandının kalp atışı sensörüne göre 140'ın az üstünde oluyor, 30. dakikada 160 civarına geliyordu.

2-3 haftadır kalp atışıma bakmıyordum, dün koşarken 10. dakikada kalp atışımın 140'ın az altında, 30. dakikada ise 143-144 arası gidip geldiğini gördüm.

kalp atışımın 2-3 hafta öncesine göre bu kadar düşük olması tempoya alıştığımı ve kondisyon tuttuğumu mu gösteriyor ? koşu hızımı vs. arttırmalı mıyım ?

 
çok bilmiyorum ama 160 zaten fazla değil mi? 140 civarı iyi gibi işte.


  • kediebesi  (25.04.12 01:05:10) 
o sensörlere çok güvenmeyin de, sigara içiyor musunuz? bu çok kritik bir soru. aynı tempoda sigara içen adamla içmeyen adam arasında minimum 20 nabız farkı olur. tempoya alışmak diye birşey olmaz. harcanan enerji bellidir, kaslara gereken oksijen bellidir. ama koşu bandında aynı hızda farklı enerji harcayabilirsiniz. bu koşarken bacaklarınızı nasıl kullandığınıza bağlı.


  • cro.magnon  (25.04.12 01:14:37 ~ 01:15:34) 
sigarayı 9 ay kadar önce bıraktım, hiç içmiyorum. koşu bandında da yani adım sıklığımı genelde aynı tutmaya çalışıyorum aslında.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (25.04.12 01:22:59) 
o sensörler sallıyor genelde. 2 hafta önce bana da oldu öyle. gayet rahat bir şekilde koşarken bir de baktım uyarı veriyor. eh bırakayım madem dedim ama içim rahat etmedi. sonra gittim hocaya sordum, dedim böyle böyle oldu ama ben niye bir rahatsızlık hissetmiyorum? onlar çok güvenilir olmuyor dedi.


  • vakumlu  (25.04.12 01:34:45) 
Böyle bırakın arttırma veya azaltma yapmadan.


  • grgn  (25.04.12 02:50:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.