[]

Devlet Yurdu ve Kredi

Şimdi devlet yurduna başvurmuştum yedek olarak cıkmıs ama yedek ogrenciler de misafir olarak kalabiliyomuş bunun icin ek bir acıklama bulamadım. 478. yedegim bana sıra gelene kadar gidip orda kalabilir miyim ? Daha fazla para ödeniyomuş onu biliyorum sorun değil 1 yılda sıra gelicek olsa bile fazladan ne kadar istiyorlarsa verip kalabilir miyim kısaca?

Bir de şu 160ytl idi sanırım bir kredi falan veriyolar herkesi cıkar falan diye dolaşıyor bu yılki acıklandı mı nerden nası ogrenicez bir de ne zaman almaya başlarız cıkarsa?


 
prosedürü tam olarak bilemiyorum ama benim başıma gelen olayı anlatayım ben.
2002 de aibü ye girmiştim düzce myo daydım. yurta falan başvurmamıştım ama kalacak yerimde yoktu, yurta gittim durumu anlattım onlarda asılların ve yedeklerin kesin kayıt tarihlerinin süresi bittikten sonra geleceksin dedi. yurtta boş yer var istersen kalabilirsin fakat normal ücretin iki katı dedi, bende kabul ettim boş yer olduğu için misafir öğrenci olaraktan kayıtların bittiği güne kadar kaldım ondan sonra kayıt oldum, yurt ücreti normale döndü.
bu kadar.
  • vincenzo  (15.09.08 00:46:03) 
evet kalabilirsin. yurda gelen talebe göre de 1-2 ay içinde gelir zaten sıran, tabi eğer yer kalmışsa. yurt idaresi onu bildirir zaten. mesela sakaryadaki devlet yurdunda artık yedeklere sıra gelmesi baya zor. zira her sene çok sayıda yeni öğrenci geliyor ama mezun olup yurttan ayrılan ya da eve çıkan kişi sayısı eskisi kadar çok değil. mesela ben 6 sene önce girdiğimde 500. yedeklerde filandım, sanıyorum 1 ayda filan gelmişti sıra ama şimdi pek mümkün değil 500 e sıra gelmesi.

neyse diyelimki yer sorun değil gittiğin yerde, o fazla para denilen miktarı dert etme fazla. normal yurt ücreti 3 aylık 170 milyon sanırım. 2 katı olsa 340 yapar ki onunda aylığı 120 milyon yapmaz bile.

sanıyorum öğrenim kredisinden bahsediyorsun, evet devlet artık başvuran hemen herkese veriyor bu krediyi ama alıp almaman konusunda pek etki etmek istemem. sözlükteki öğrenim kredisi başlığını okuman yararlı olabilir.

ama şöyle söyleyeyim durumun iyi sayılırsa 160 milyona pek işin düşmeyecekse alma derim. sonra ödemesi sorun olabiliyo, okul bitiyo iş askerlik hay huy derken geri ödeme kağıtları geliyo, daha işe girip çalışmaya başlamamışken nasıl ödeyeceğim diye düşünüyor insan.
  • kojiro  (15.09.08 00:46:10 ~ 00:54:50) 
üstad şu krediyi alacağına part-time işte çalışsan hem daha çok para kazanırsın hem de geri ödeme muhabbeti olmaz. düşünsene okul bitecek işe ya yeni başlamış ya da daha kötüsü başlamamış olacaksın bir sürü masrafla beraber bir de o acı koyar. ben almadım, çok da isabetli bir karar olmuş. ödeme güçlüğü yaşayan arkadaşlarımı gördükten sonra.


  • tannhauser  (15.09.08 02:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.