[]

Tek Başına Yurtdışına Çıkmak

Uluslararası çalışma kampları dışında ne gibi alternatiflerim olabilir? Turla seyahate gitsem hep yaşı benden büyük insanlarla beraber olacağım. Yurtdışına gençlik gezileri düzenleyen şirketler var mı? Etrafımda yaşıt insanlar olsun istiyorum(Yaşım 19) Interraili şu anda düşünmüyorum. Yaz okulu ise çok uzun olur, 2 haftayı geçen bir şey olsun istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.




 
kafa dengi bi arkadaşınız var mı?


  • brkylmz  (24.04.12 16:10:22) 
Gidecek arkadaş bulamadığım için soruyorum:)


  • motorama  (24.04.12 16:14:38) 
interrail yap.. ben daha 3 hafta once yaptim. madrid'de yasiyorum; ucakla milano oradan trenle paris-bruksel-mannheim-berlin-amsterdam yaptim ve tekrar ucakta bulundugum sehre dondum. bunu da tek basima yaptim. burada paskalya tatili vardi 10 gun kadar, bu sure icerisinde yaptim ve gayet eglendim. onlarca yeni insanla tanistim, hic tanimadigim insanlarla takilip eglendim ve sirt cantamla metro metro gezerken insanlarin bakislari hep uzerimdeydi "ah genc olucaktim var ya" gibisinden. kesinlikle oneririm.

baska bir care de aklima gelmiyor dogrusu dostum.
  • barut  (24.04.12 16:17:26) 
rotary ve lions'un değişim programları oluyo. ben rotary ile gitmiştim 2 haftalığına çok ilginç bi deneyim oldu, faroe adaları'nın adını dahi bilmezken şimdi kaç koyun olduğunu biliyorum

bunlara üye tanıdığınız varsa daha kolay olur. lions'un sınavı oluyordu ne zaman bilmiyorum ama
  • la noix  (24.04.12 16:18:40) 
Herhangi bir organizasyona dahil olmadan direkt çantanızı alıp gidebilirsiniz. İyi bir tur kitabı veya internetten derlediğiniz notları alın gezin.


  • 386 dx  (24.04.12 16:20:34) 
interrail. düşünmüyormuşsun, ama düşün.

couchsurfing kullan. couchsurfing'te "travel companions" tarzında gruplar da var. oralara bak, seyahat rotası uyan birileri mutlaka çıkar. ki zaten her gittiğin yerde bi sürü seyahat eden insanla tanışırsın. tek başına seyahate çıkman, seyahati tek başına tamamlayacağın anlamına gelmez. paran varsa geri kalan her şey teferruat. imho.
  • schopenowski  (24.04.12 16:21:21 ~ 16:23:06) 
www.gezginler.org.tr

gezginler kulübü var, orhan kural önderliğinde, pek çok yere (turistik, turistik olmayan) geziler düzenliyorlar. Yaş grubu karma oluyor sanırım...
  • buttercup  (24.04.12 16:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.